Школярі провели благодійний осінній ярмарок для дітей з інвалідністю

04.10.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10915-shkolyari-proveli-blagodijjnijj-osinnijj-yarmarok-dlya-ditejj-z-invalidnistyu

Школярі провели благодійний осінній ярмарок для дітей з інвалідністю

25 вересня в Олександрійському навчально-виховному комплексі №  17 відбувся традиційний «Осінній ярмарок». Школярі продавали домашню випічку, солодощі та фрукти, які принесли з дому. Але цей ярмарок відрізнявся від інших шкільних ярмарків, адже мав благодійну мету: учні школи № 17 збирали кошти для дітей з інвалідністю громадської організації «Серце матері», а саме – на ремонт їхнього приміщення, яке на сьогодні не має світла, води та потребує термінової заміни вікон.

Олександрійський навчально-виховний комплекс № 17 допомагає особливим діткам громадської організації «Серце матері» вже не вперше. У цій школі навчається досить багато дітей з інвалідністю, зокрема і з ГО «Серце матері», тому доля юних олександрійців з особливими потребами небайдужа учням та викладачам цього навчального закладу.

«Директор школи знає, що зараз у нас відбувається ремонт, і розуміє, що це дуже коштовна справа, тому вона перейнялася цією проблемою і запропонувала свою допомогу», – пояснила голова ГО «Серце матері» Юлія Левандовська.

Громадська організація, яка опікується місцевими дітьми з інвалідністю, довгий час існувала без власного приміщення, що було дуже незручно як для самих дітей, так і для їхніх батьків.

«Під час заходів, на яких ми були присутні, батьки, вчителі та інші люди, нас завжди питають: «Де ви знаходитеся?» Також оскільки ми проводимо різні благодійні акції, нам потрібні пункти збору речей, які ми приймаємо цілий рік. Зараз це все зберігається у мене вдома. У цьому році нам зі збором речей допомагали галерея «VashART» та сервісний центр «Медтехніка». А найголовніше – нам потрібно проводити роботу з батьками, тобто різні тренінги, семінари, запрошувати спеціалістів для мам. Саме для цього нам потрібне приміщення, щоб ми могли у будь-який час збиратися і планувати роботу з нашими дітьми, адже надалі, звичайно, ми хочемо організувати для них гуртки, майстер-класи. Є волонтери, які готові нам у цьому допомогти, але їм потрібно кудись прийти», – пояснила голова організації Юлія Левандовська.

Нарешті в цьому році довгоочікуване приміщення з’явилося. Як розповіли активісти, знайти його було непросто, адже приміщення призначалося для дітей з особливими потребами.

«Це приміщення ми взяли в оренду для користування як громадська організація у міської ради. Впродовж двох років ми шукали приміщення, яке б нам підходило, тому що в нас діти на візочках, і обов’язково потрібно, щоб це був перший поверх, щоб там був пандус. Наше нове приміщення відповідає усім цим вимогам. Хоча воно й потребує ремонту, але воно найкраще з тих, що ми бачили. Приміщення знаходиться майже на Покровській площі. Це дві кімнати, одна із яких  буде офісом, а друга виконуватиме функції кухні», – розповіла Юлія Левандовська.

Але приміщення, яке отримала громадська організація, потребує капітального ремонту. На сьогодні в ньому немає ні води, ні світла, ні опалення, вікна старі і не тримають тепло. Косметичного ремонту потребують і стіни в обох кімнатах. Волонтери вже розпочали ремонт власними силами, але у неприбуткової організації коштів на дороговартісні роботи немає.

«Приміщення зараз у стані підготовки до ремонту. Зараз ми обдираємо стіни до цегли, тому що той розчин, який там є, — це пісок, і на нього неможливо покласти шпаклівку та вирівняти стіни, а їх треба вирівнювати. Тому зараз мами методично кожен день приходять сюди і ми зчісуємо ці стіни. Другий етап — це підключення світла. Зараз ми вже подали документи на укладення договору, очікуємо договір і потім будемо робити розводку. Це одне з багато вартісних  частин ремонту, тому що шпаклівка є, лінолеум ми вже купили, а от виготовлення документів на світло і воду обійдуться дуже дорого — близько 11 тисяч гривень», – зазначила голова ГО «Серце матері».

Свій внесок у ремонт приміщення для олександрійських дітей з інвалідністю зробили й іноземні гості, яким теж стала небайдужа доля особливих дітей. До Олександрії в одну з церков та в дитячий будинок завітала місія з Польщі. Там польським гостям розповіли, що в місті є громадська організація дітей з інвалідністю. Вони захотіли подивитися їхнє приміщення і побачене їх дуже вразило. Польські представники купили для ремонту приміщення ГО «Серце матері» лінолеум, шпаклівку і ґрунтівку. 

Після цього ремонтні роботи із тих матеріалів, які є, можна було б вже розпочати, але постала ще одна проблема – заміна вікон. Замінити вікна треба в першу чергу, адже незабаром настануть холоди, додає Юлія Левандовська. 

«Кошти, зібрані на ярмарку, першочергово підуть на вікна. Вартість заміни вікон складає близько 10 тисяч гривень. У нас три вікна, вже є розрахунки, є накладні, і зараз паралельно з підготовкою стін ми шукаємо гроші на вікна, тому що треба рухатися далі. Вікна, що там є,- забиті, їх навіть неможливо помити, почистити, потрібно знімати скло, штапики — це того не варте, адже там перебуватимуть діти. Тож ми вирішили, що потрібно поставити енергозберігаючі вікна», – пояснила голова ГО «Серце матері» Юлія Левандовська.

Під час «Осіннього ярмарку» у школі № 17 було зібрано 6 тисяч гривень. Ще 1309 гривень зібрали самі волонтери організації, які теж взяли участь у ярмарку. Виручені кошти громадська організація вже направила на встановлення енергозберігаючих вікон у своєму новому приміщенні.

Юлія Пастух





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: