Благодійна акція «Портфель до школи» забезпечила шкільними речами більш ніж 10 юних олександрійців

13.09.2019 00:00:001 переглядАвтор: admin
/qualityoflife/10912-blagodijjna-akciya-portfel-do-shkoli-zabezpechila-shkilnimi-rechami-bilsh-nizh-10-yunikh-oleksandrijjciv

Благодійна акція «Портфель до школи» забезпечила шкільними речами більш ніж 10 юних олександрійців

Кожна родина, в якій є школяр, добре знає, що зібрати дитину до школи – досить недешеве задоволення. А якщо купувати шкільне приладдя потрібно не одній дитині, а декільком, це взагалі для багатьох батьків непосильні витрати. Вже вдруге громадська організація «Матерів дітей-інвалідів Олександрії «Серце матері»» проводить благодійну акцію «Портфель до школи». Олександрійські благодійники допомагають зібрати шкільні речі тим родинам, які цього найбільше потребують, залучаючи до цієї доброї справи небайдужих місцевих жителів.

Громадська організація «Серце матері» опікується місцевими дітками з інвалідністю, але цьогорічна благодійна акція «Портфель до школи» не обмежилася тільки особливими дітьми, розповіла голова ГО «Серце матері» Юлія Левандовська. За її словами, не меншої допомоги потребують і діти з малозабезпечених, багатодітних та неповних родин, тому в межах акції речі для школи збирали також і цим діткам. 

Шкільний одяг, рюкзаки та канцтовари підбирали для тих родин, які зверталися до громадської організації: чиясь дитина виросла зі шкільної форми, а на нову немає коштів, в іншого школяра зносився рюкзак, а комусь стало замале спортивне взуття. Усі ці запити родини передавали активістам громадської організації «Серце матері». Юлія Левандовська розповіла, що найбільше олександрійські сім’ї потребували рюкзаків та одягу, адже ці шкільні речі коштують найдорожче. Протягом акції – з 20 липня по 20 серпня – речі збирали у двох пунктах: в галереї «Vashart» та в сервісному центрі «Медтехніка». 


Як виявилося, світ не без добрих людей – на допомогу родинам відгукнулося багато охочих зробити добру справу, розповіла Юлія Левандовська. Олександрійці приносили до пунктів навіть більше речей, ніж того потребували сім’ї. Так, завдяки небайдужим містянам, школяру Вові Одєгову допомогли зі шкільним костюмом, який був необхідний хлопцю. Підопічні ГО «Серце матері», близнюки Саша та Олексій Кузьмінови, отримали від волонтерів новенькі рюкзаки. Загалом в рамках акції «Портфель до школи» на сьогоднішній день зібрали шкільного приладдя та одягу більш ніж для 10 дітей. Деякі речі ще чекають на своїх юних власників, адже діти поки що перебувають на лікуванні та реабілітації.

Голова ГО «Серце матері» запевнила, що жодна річ не залишиться без нових господарів. Усе шкільне приладдя, яке лишилося по закінченню акції, передадуть до Олексіївського храму. При храмі працює недільна школа, яку теж відвідують діти з багатодітних, малозабезпечених та неповних сімей – їм ці речі теж стануть у нагоді.


Активісти громадської організації «Серце матері» та родини, які отримали допомогу, надзвичайно вдячні всім небайдужим городянам, що доєдналися до акції «Портфель до школи», зокрема Валерію Яришеву, Наталії Козинець, Олексіївському храму, а також матушці Ксенії та парафіянам храму преподобного сповідника Варсонофія Херсонського.

Добро починається з кожного з нас, а добрі справи роблять трішки щасливішими не тільки тих, хто отримує допомогу, але й тих, хто допомагає.

Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022258 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022363 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: