Перший в Олександрії інклюзивний конкурс краси «Особлива весна»

22.03.2019 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/qualityoflife/10876-pershijj-v-oleksandriyi-inklyuzivnijj-konkurs-krasi-osobliva-vesna

Перший в Олександрії інклюзивний конкурс краси «Особлива весна»

14 юних олександрійок демонстрували свої чарівність і талант в особливому конкурсі краси. 15 березня у міській бібліотеці для дітей ім. Ю.Гагаріна відбувся конкурс краси і талантів «Особлива весна», учасницями якого стали дівчата з громадської організації «Серце матері».

Особливістю конкурсу краси «Особлива весна» стало те, що в ньому брали участь діти з особливими потребами. Але серед конкурсанток  були також і звичайні дівчатка. Організувала такий незвичайний конкурс громадська організація матерів дітей-інвалідів Олександрії «Серце матері». Місцеві активісти вирішили провести захід саме навесні, адже у цю пору року найбільше днів, присвячених приверненню уваги суспільства до людей з інвалідністю – 21 березня відзначається Міжнародний день людей з синдромом Дауна, а 2 квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму. 

«Ідея організувати такий конкурс виникла в однієї з мам наших особливих учасниць, оскільки кожна дівчинка мріє стати королевою чи принцесою. Саме тому, що зараз в Україні у всіх на слуху інклюзія, ми вирішили конкурс зробити інклюзивним, щоб його учасницями були як дівчата особливі, так і звичайні. Навіть члени журі не знали, які конкурсантки з особливостями, а які без, адже не у всіх дівчат є наявні фізичні вади», – розповіла голова громадської організації матерів дітей-інвалідів Олександрії «Серце матері» Юлія Левандовська.

Учасниці конкурсу представляли себе у трьох вікових категоріях: 5-10, 11-14 років та 15+. Цього дня дівчата дійсно змогли відчути себе королевами балу та показати усі свої таланти. Конкурс проводився у 4 тури. У першому, що мав назву «Візитка», дівчатка розповідали про себе та свої захоплення. Другий, творчий конкурс, був найяскравішим і найрізноманітнішим, адже талантів серед особливих учасниць виявилося чимало. Юні красуні декламували вірші, співали пісні, танцювали і грали на гітарі. Майстрині декоративно-прикладного мистецтва, які брали участь у конкурсі, захищали свої унікальні роботи. Серед них були вироби із паперу, природних матеріалів, вишиванки та картини, оздоблені бісером, іграшки та багато інших оригінальних виробів, які дівчата зробили власноруч. Усі ці роботи були представлені на виставці у дитячій бібліотеці. Третій, інтелектуальний конкурс, показав, наскільки юні учасниці розумні та кмітливі, а останній – «Дефіле у вечірніх сукнях» дав можливість дівчатам побачити, наскільки вони всі гарні та індивідуальні.

Усі конкурси були емоційними і не залишили байдужим жодного з присутніх. Неможливо було втримати сліз під час виступів особливих дівчаток, яким було складно виходити і представляти себе самостійно, тому їм допомагали їхні тендітні, але надзвичайно сильні та завжди усміхнені мами. 

Оцінювали конкурсанток п’ять членів журі: практичний психолог Марина Хода, 

Єгор Ющик із агентства свят «Смайл», маркетолог ФК «Олександрія» Антон Пилипенко, Тетяна Пономаренко із академії краси Альони Пономаренко та директор Олександрійської МЦБС Тетяна Троцюк. 

Кожна з конкурсанток мала свою унікальну родзинку, тому кожна дівчинка виборола свій титул. Головне звання «Міс весна» отримала Емілія Дудкіна. Для інших тринадцяти учасниць журі розподілило титули таким чином: Валерія Переляка стала «Міс Посмішка», Каріна Ведерникова – «Міс Родзинка», Оля Коржова – «Міс Казковість», Даяна Ліньова – «Міс Талант», Вікторія Костенко – «Міс Веснянка», Катя Кулішова – «Міс Романтичність», Настя Козлова – «Міс Грація», Ніколь Гулякевіч – «Міс Унікальність», Олена Смикова – «Міс Чарівність», Анна Мірошниченко – «Міс Загадковість», Софія Залевська – «Міс Ніжність», Маргарита Анісімова – «Міс Творчість», а Карина Шнякіна отримала одразу два титули – «Міс Глядацьких симпатій» і «Міс Артистичність».

Кожна з учасниць отримала почесну грамоту, стрічку та подарунки.

Спонсорами заходу стала лінія магазинів EVA, яка приділяє велику увагу благодійним проектам. «Компанія вже четвертий рік поспіль організовує проект «Orange Days». Разом з партнерами ми закуповуємо обладнання, покращуємо технічне оснащення наших лікарень. У лікарні десяти міст України ми передали обладнання на суму понад 1 млн 100 тис грн  на допомогу та порятунок життя новонароджених дітей», – розповіла представник компанії EVA Зоя Балабуха.

Лінія магазинів EVA підготувала для особливих конкурсанток подарунки – набори з необхідними речами для краси та здоров’я.

Кошти для організації свята надав футбольний клуб «Олександрія».

Під час конкурсу діяла спеціально облаштована фотозона, де учасниці особливого конкурсу краси фотографувалися у своїх красивих вбраннях.

Юлія Пастух

Фото з фейсбук сторінки Олександрійської центральної бібліотеки для дітей імені Ю. Гагаріна




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: