“Найголовніше – не боятися!”: служба в армії очима молодого покоління

12.04.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10816-najjgolovnishe-ne-boyatisya-sluzhba-v-armiyi-ochima-molodogo-pokolinnya

Олександрійський військовий комісаріат почав весняний призов на строкову військову службу. Молодим хлопцям міста та району надсилають повістки, за якими вони мають з’явитися до військового комісаріату. Якщо повістка навіть з якихось причин не надійшла, військовозобов’язані все одно мають прийти до військкомату згідно закону. «Згідно указу президента, призив буде тривати з квітня по травень місяць. Призову громадян на строкову службу підлягають особи чоловічої статі, яким на день відправлення повістки виповнилося 20 років та старші, які втратили право на відстрочку до 27 років. Але військкоматом проводиться робота по виклику до військового комісаріату осіб, починаючи з 18-річного віку для надання їм відстрочок від призову, тобто поступово привчаємо хлопців до того, що вийшов указ і потрібно з’явитися»,
– зазначив заступник військового комісара, начальник відділення комплектування Юрій Коваль.

Безпосередньо відправка військовозобов’язаних хлопців Олександрії та району на строкову службу до збройних сил України відбудеться у квітні, але перший етап призову стартував ще у лютому. Призовники мають пройти медичний огляд.

«На даний час хлопці викликаються для проходження медичного огляду для вирішення питання про придатність їх до проходження строкової військової служби та для того, щоб підготувати комплект документів для засідань призовних комісій», – пояснив Юрій Коваль.

Першими до військкомату почали викликати призовників із Олександрійщини, а потім настане черга парубків із Олександрії. Медичний огляд покаже, чи можуть військовозобов’язані за станом здоров’я служити в армії, або ж хлопці можуть отримати відстрочку за однією з причин, вказаних у статті 17 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу». У будь-якому разі потрібно прийти до військкомату.

«Також можна підійти до військового комісаріату, уточнити свої облікові дані і отримати вичерпну інформацію про те, які документи потрібні для того, щоб їм була надана відстрочка», – додав Юрій Коваль.

Однак не варто думати лише про відстрочку або взагалі ухилятися від служби. Боятися строкової служби не варто. Про це говорять не лише працівники військового комісаріату, але й самі військовослужбовці. Ігор Сімонов на службу пішов восени 2017 року. Його теж, як і багатьох, лякали дідівщиною, розповідали страшні небилиці про службу. Однак нічого страшного Ігор в армії не побачив. «Перший раз, коли  потрапив у Десну, я думав, що буде гірше. Але так вийшло, що командири  взводу були нормальні люди, і колектив гарний був. Спочатку було важко, тому що незрозуміло, що від тебе вимагають, що треба робити правильно, а чого взагалі не треба робити. І вже буквально через місяць я зрозумів, що вже буде легше служити, адже ти вже знаєш, де твій командир зводу та  як треба себе поводити», – поділився своїми враженнями матрос строкової служби Ігор Сімонов.

За півтора місяці хлопця перевели до Миколаєва у Морську піхоту, і знову знайомі жахали виснажливою муштрою, але натомість військовослужбовець знайшов там нових друзів. «Я приїхав,і знову ж таки, новий колектив, нові люди, знову важко. Та потім ми з хлопцями здружились і стало все нормально. Служу вже четвертий місяць і мені подобається служба – командири хороші, готують відмінно, на службі ніхто не кривдить. Для мене в армії – як на курорті, адже нічого складного ми не робимо, автомати дають, стріляти дають – все подобається», – додав Ігор.

Ігор Сімонов розповів, що за кілька місяців служби набув доброї фізичної форми, навчився стріляти, правильно одягати бронежилет, спілкуватися зі старшими за військовим званням, та й загалом отримав уявлення від армії зсередини. Ігор упевнений, що служба в армії додає сили та мужності, якщо тільки відкинути зайві страхи.

«Я хочу сказати іншим хлопцям, які будуть призиватися в цьому році до армії, що найголовніше – не боятися, не слухати тих, хто каже, що армія страшна.. Не бійся! Ти прийди і сам дізнайся. І ще важливо не бути замкненим, а навпаки треба бути позитивним. Ну відслужиш ти півтора року, але для себе ти набудеш певних навичок, адже ти стаєш більш мужньою та сильною людиною. Як командир взводу мені говорив: «Хто не служить – той не чоловік».

Ірина Гайдук

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: