Пиво і енергетики: як вони насправді впливають на організм людини

30.11.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10780-pivo-i-energetiki-yak-voni-naspravdi-vplivayut-na-organizm-lyudini

– Наскільки швидко формується пивний алкоголізм?Які, на вашу думку, його причини?

– Якщо брати дослідження в різних країнах, то на сьогоднішній день говорять про те, що пивний алкоголізм формується в 3-4 рази швидше, ніж алкоголізм від міцних алкогольних напоїв. Такий стрибок пивного алкоголізму – не дивина. Ми бачимо нав’язливу рекламу на телебаченні, білборди на мостах, автомагістралях. А на кого розрахована реклама? Розрахована вона на молодь, щоб в подальшому у виробників пива було набагато більше клієнтів, адже молодь може дозволити собі такий недорогий напій. У результаті батьки бачать дітей, які п’ють, ці діти стають батьками, які п’ють, і виходить замкнене коло, що призводить до деградації та вимирання нації, враховуючи негативний вплив пива на організм. Тому, я вважаю, не слід замовчувати цю інформацію.

– Зараз молодь дуже часто вживає енергетики. Чи можуть вони зашкодити здоров’ю?

– На сьогоднішній день субкультура молоді – це в основному слабоалкогольні напої та енергетики. Існують енергетики, які містять у своєму складі алкоголь, а є безалкогольні енергетики. Кажучи про енергетики, розглянемо їхній склад. Перше – це речовини, які тонізують нервову систему, тобто на першому місті кофеїн та рослинні екстракти гуарани, коли, женьшеню, лимонника. На другому місці знаходяться носії енергії – вуглеводи, сахароза. Потім виробники часто зазначають про те, що енергетики містять вітаміни групи В, стимулятори обміну, ну а потім вже ароматизатори та барвники. Який ефект надає ця суміш? Ми намагаємося отримати від них прилив енергії та сил. Здавалося б, на перший погляд, прилив енергії є, але далі організм мобілізує свої сили, тобто дає нам цю енергію в кредит. А далі відбувається звичайне виснаження організму, і людина, яка зловживає енергетиками, отримує розбитість, в’ялість, безсоння та депресію. Це явище викликане кофеїном, тому що в одній баночці енергетика об’ємом 200 мл міститься приблизно 150 мл кофеїну – це 2-3 чашки міцної кави. Проходить стимуляція, але ця стимуляція та енергія взяті організмом в кредит, і за неї доведеться розплачуватися. Найбільше енергетиками зловживають студенти, яким необхідно здати сесію, спортсмени, які тренуються в тренажерних залах, водії, дальнобійники, таксисти, які працюють цілу ніч, працівники офісів. Це говорить про те, що енергетиками зловживає переважно молодь. І що ми маємо? Кофеїн та алкоголь – це взагалі антагоністи. Якщо кофеїн нам надає енергію, адже це енергетик, він нас стимулює, трохи збуджує, підвищує серцебиття, тиск, то алкоголь розслаблює та седує, і наше серце розгублене й не знає, що йому робити. Спочатку ми відчуваємо прилив енергії, але потім настає виснаження. Уже в багатьох публічних носіях інформації ми маємо докази, що є навіть летальні випадки від вживання енергетиків. Якщо ми візьмемо міжнародні дані таких країн, як Нова Зеландія чи Австрія, то там взагалі заборонений як продаж енергетиків, так і їх виробництво. А в таких країнах, як Данія, Франція чи Норвегія, енергетики випускаються, але продаються в аптеках і є лікувальними речовинами.

І не треба думати, що ця проблема роздута, тому що субкультура стає модною серед молоді, але треба говорити про наслідки, про те, що серцевий м’яз і його ресурси не безмежні, і якщо вже не може людина без енергетичного напою, то нехай вона дозволить собі його один раз на тиждень, але не щоденно та не у великій кількості. Якщо прочитати інформацію на баночці, то виробники зазначають, що можна вживати не більше однієї баночки на день, але наркологи говорять – не більше однієї баночки на тиждень.

Слід зазначити, що надмірне вживання енергетиків також може викликати залежність алкогольну або залежність від кофеїну.

– Чи може вживання енергетиків спричинити залежність, як будь-який інший алкогольний напій?

– Звичайно. Енергетики, які містять алкоголь, можуть викликати алкогольну залежність. Якщо ж заглянути в підручник наркології, то ми побачимо, що кофеїн відноситься до групи стимуляторів і також викликає залежність, а, як ми вже раніше говорили, енергетики – це і є кофеїн.

Записала Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: