Пиво і енергетики: як вони насправді впливають на організм людини

23.11.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10777-pivo-i-energetiki-yak-voni-naspravdi-vplivayut-na-organizm-lyudini

Пиво і енергетики: як вони насправді впливають на організм людини

Всім давно відомо, що алкоголь діє згубно на організм людини, а надмірне вживання міцних алкогольних напоїв може призвести до алкоголізму. Та залежність може спричинити і вживання слабоалкогольних напоїв. На сьогодні досить актуальним є пивний алкоголізм, адже в суспільстві немає критичного ставлення до пива. Як стверджують фахівці, якщо вживати пиво щоденно, то це обов’язково призведе до незворотних наслідків. Негативно діє на організм і надмірне вживання енергетиків. Як впливають ці слабоалкогольні напої на органи людини та на організм в цілому – розповіла лікар-нарколог КЗ «Олександрійський наркологічний диспансер» Наталія Кузнецова.

– Які органи страждають від надмірного вживання пива в першу чергу?

– Перше, що страждає – це серце. І навіть один німецький лікар говорив про такий наслідок від зловживання пива, як «баварське пивне серце», або, як його ще часто називають в медичній літературі, «биче серце». Це означає, що м’яз серця стовщується, стінки його розширюються. Це пов’язано з тим, що в пиві досить багато кобальту. Кобальт додається в пиво як стабілізатор утворення піни, і при зловживанні цього напою кількість кобальту в серцевому м’язі перевищує норму в 10 разів. Крім цього, кобальт негативно впливає і на стравохід, і на шлунок.

Також на роботу серця впливають великі порції випитого пива та вміст у пиві вуглекислого газу. У результаті кровеносне русло переповнюється, судини розширюються й порожнини камери серця також розширюються, і серце погано перекачує кров, стає в’ялим. Медики часто називають таке явище «Синдром розтягнутої капронової панчохи» або «Синдром пивного серця».

– На які ще важливі органи може впливати пиво?

– Впливає надмірне вживання пива й на печінку, яка є одним із найважливіших органів. Всі ми знаємо, що головна функція печінки – це детоксикація, очищення організму, і всі токсини, в тому числі й алкоголь, проходять через печінку. І що ми маємо? Ми маємо такий феномен, про який медики говорять – «пальпована печінка». При пивному алкоголізмі розміри печінки набагато більші, ніж її розміри навіть при вживанні сильних алкогольних напоїв. Печінка вже не може при такому навантаженні слугувати надійним бар’єром, і її функція знижується. Спочатку може виникнути алкогольний гепатит, а потім і алкогольний цироз.

Нирки – це також фільтраційний орган, який підтримує внутрішнє середовище організму. У чому беруть участь наші нирки? Це і водно електролітний, і кислотний обмін, але пиво порушує ці процеси. Якщо будь-хто хоч раз в житті пив пиво, то знає, що після випитого відразу ж хочеться сходити в туалет. Хмільний напій призводить до підвищення фільтраційної роботи нирок. Це явище називається поліурія (часте сечовиділення), в результаті якого з організму вимиваються і калій, і магній, і вітаміни групи В і С. От, наприклад, візьмемо калій. Коли з організму вимивається калій, ми маємо зниження скоротливої функції серця, з’являються збої в роботі серця, ми маємо судоми та болі в ікрах ніг. До всіх цих порушень в організмі призводить недостатність калію. Тепер візьмемо магній. Недостатність магнію призводить до роздратованості, порушення сну. Якщо в організмі людини недостатньо вітамінів групи В – це величезний удар по імунітету. У результаті ми бачимо, що люди, які зловживають не тільки пивом, а й будь-якими спиртними напоями, мають дуже слабкий імунітет та схильність до вірусних і бактеріальних захворювань. Що ж відбувається з ниркою при тривалому вживанні? Нирка зморщується, зменшується в розмірах, що призводить до ниркової недостатності.

– Чи правда, що вживання пива впливає на гормональний фон?

– Так, вживання пива суттєво впливає на гормони та гормональний фон людини. Всі ми знаємо, що в пиві містяться фітоестрогени – аналог жіночого гормону прогестерону, який є в шишечках хмелю. Надлишок цього гормону в організмі чоловіка призводить до того, що в нього повністю змінюється гормональний баланс. Перше, що ми бачимо – це фемінізація чоловічого тіла. Надлишок естрогенів повністю або частково блокує тестостерон, і по вулицях ми часто бачимо пивний животик. Також розростаються ще й груди у чоловіків, і ми бачимо пишні стегна, волосся на обличчі та тілі перестає рости і проходить ожиріння по жіночому типу, тобто відбувається повна фемінізація чоловічого організму. Також для чоловіків пиво сильно змінює сперматогенез та статевий потяг, можуть навіть з’явитися проблеми із зачаттям, причому проблеми із зачаттям характерні як для чоловічого організму, так і для жіночого. У жіночому організмі проходить все навпаки. Надлишок жіночого гормону, хоч і рослинного походження, призводить до притуплення власних статевих гормонів. Ми бачимо, що в жінок голос стає грубішим, з’являються пивні вусики на обличчі. Змінюється також жіноча статура, тобто жирові відкладення не розповсюджуються на стегнах, як має бути в жінки, а, навпаки, зосереджуються у верхній частині тіла. Зрозуміло, що такі порушення гормонального фону призводять до онкозахворювань у статевих органах жінки.

(Далі буде)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: