Чого чекати людям, які вирішили кинути палити

17.11.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10774-chogo-chekati-lyudyam-yaki-virishili-kinuti-paliti

Чого чекати людям, які вирішили кинути палити

Міжнародний день відмови від паління (No Smoking Day) запропонований Американським онкологічним товариством в 1977 році. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), майже 90% смертей від раку легенів, 75% –  від хронічного бронхіту і 25% – від ішемічної хвороби серця обумовлені  тютюнопалінням.

Епідемія тютюнопаління в XX-му столітті забрала з життя понад 100 мільйонів осіб. У XXI-му столітті ця цифра може вирости на порядок. Метою Дня відмови від паління є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності. Це включає в себе боротьбу проти тютюнопаління в усіх прошарках суспільства і в першу чергу в середовищі лікарів і медичного персоналу. Широке інформування суспільства про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих його людей здатне позитивно вплинути на самосвідомість безлічі курців. Завдяки достатній обізнаності населення про шкоду паління для здоров’я та доступних методах позбавлення від цієї шкідливої звички багато громадян прагнуть позбутися згубної нікотинової залежності. Деякі люди не усвідомлюють всієї тяжкості наслідків від вживання тютюну для свого здоров’я і здоров’я своїх дітей.

Є декілька проявів, пов’язаних з відмовою від паління. Перший прояв, з якими ви, можливо, зустрінетеся – це сильний кашель. На перший погляд це може здатися дивним, оскільки після відмови від цигарок він посилиться, але це природний для організму спосіб позбавлення від накопичених в легенях токсинів.

Кинувши палити, людина також може відчувати постійне бажання поїсти. Це відбувається тому, що відмова від нікотину викликає відчуття голоду. Ось чому багато курців, як правило, набирають вагу після того, як вони кинули палити. Слід заздалегідь запастися здоровими закусками. Крім того, в результаті виходу з нікотинової залежності, знижується рівень цукру в крові, особливо протягом перших трьох днів після відмови від сигарет, і потім стабілізується протягом тижня.

Зниження рівня цукру в крові надає різну дію на організм. Найбільш поширеними симптомами є: запаморочення, неуважність, головні болі і викривлене сприйняття часу. Кинувши палити, багато хто починає відчувати сильну тягу до солодкого, це відбувається через те, що тіло намагається компенсувати падіння рівня цукру.

Крім цих симптомів, можуть бути і такі, як дратівливість, різкі перепади настрою або депресія. Кинувши палити, людина також може страждати безсонням. Деякі люди відчувають нудоту протягом декількох днів після відмови від сигарет, поки організм не стабілізується. Не варто турбуватися про ці прояви, оскільки організм вміє природним шляхом стабілізувати себе. Ці симптоми мають тимчасовий характер і не тривають більше тижня. У крайніх випадках ці прояви можуть триматися до одного місяця.

З урахуванням всіх цих проявів, можна було б задатися питанням, чому ж так важливо кинути палити? Хоча б тому, що завдяки цьому сміливого кроку можна отримати безліч переваг. 

  • По-перше, у людини покращується імідж. Пам’ятайте, люди, що ведуть здоровий спосіб життя завжди знаходяться у відмінній формі. Це означає, що саме Вам будуть відкриватися більшість нових можливостей, в тому числі і в кар’єрі.
  • По-друге, після кидання палити, ви відчуєте поліпшення здоров’я. Дослідження, проведені за останні роки, показали, що курці більш схильні до раку легенів, інсультів і серцевих нападів, порівняно з некурящими.
  • Нарешті, ті, хто вирішив кинути палити, отримують і фінансові вигоди – це економія щоденних витрат на сигарети.

Поділіться з друзями новиною про цей день, можливо, Ви врятуєте комусь здоров’я.

Завідувач Олександрійського міськміжрайонного відділу

ДУ « Кіровоградський ОЛЦ МОЗ України» 

Марина Первак  

Фото: Рixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022257 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022363 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: