Знати і захищати свої права

03.08.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10733-znati-i-zakhishhati-svoyi-prava

В Олександрійському районі продовжується реалізація спільного міжрегіонального проекту «Сільським громадам – належний рівень правової допомоги» громадської організації «Спілка угорських бібліотекарів Закарпаття» (м. Виноградів) та Олександрійського гендерного інформаційного центру, в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Метою проекту є підвищення рівня знань жителів району про свої права, вміння їх захищати.

Представниці Олександрійського гендерного інформаційного центру провели три інформаційні сесії в селах Олександрійського району. 

Кожен має можливість використовувати свої права і свободи за власним розсудом, здійснювати вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей. Про це і говорили на інформаційній сесії «Знання прав та свобод – життєва необхідність», яка  відбулася в селищі Нова Прага для учнівської молоді Новопразької ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Учасники  наводили власні визначення таких понять, як  “гарантії прав і свобод”, як їх реалізувати в сучасному українському суспільстві. 

Сьогодні прозорість влади є однією з основних засад функціонування правової держави, в якій забезпечується участь громадськості у формуванні та здійсненні державної політики, її вплив на прийняття державних рішень, а також відкритий доступ до повної об’єктивної й достовірної інформації, якою володіють органи влади. Саме про забезпечення доступу до публічної інформації говорили на інформаційній сесії «Забезпечення доступу до публічної інформації – вимога сьогодення» в Приютівській бібліотеці-філії.

Жителі  села Новоселівка взяли участь в  інформаційній сесії «Право на безоплатну правову допомогу». Були розглянуті питання надання первинної та вторинної правової допомоги: види послуг, категорії осіб, на які поширюється допомога, суб’єкти надання правової допомоги, порядок звернення до центрів. Учасникам було презентовано роботу Олександрійського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги та ознайомлено із спеціалізованими порталами, створеними задля поширення правових знань.

На інформаційній сесії наголошувалось на тому, що безоплатна правова  допомога в Україні стає більш доступною для соціально вразливих верств населення. З 2014 року реалізовується національний проект розбудови системи безоплатної правової допомоги. Це допомога для тих людей, які не мали можливості найняти приватного адвоката й захистити свої права. До центрів та бюро правової допомоги в Україні вже звернулися 400 тисяч українців. Це пенсіонери, учасники АТО, особи з інвалідністю, діти-сироти та інші категорії громадян, які не мають коштів для того, щоб найняти адвоката і раніше не мали шансу захистити свої права. З кінця минулого року щомісячно до 80 тисяч українців звертаються до бюро правової допомоги.

Всі учасники інформаційних сесій отримали буклет «Ваш помічник – Інтернет», який був розроблений громадською організацією «Спілка угорських бібліотекарів Закарпаття».

Ця інформація створена завдяки фінансовій підтримці Європейського союзу. Зміст цього документу є одноособовою відповідальністю ОГІЦ і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позиції Європейського Союзу.

Сторожко Н., Кривченкова Л.

Фото – amnesty.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: