5 корисних порад як правильно заморозити фрукти

20.07.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10730-5-korisnikh-porad-yak-pravilno-zamoroziti-frukti

Кожен дбайливий господар заздалегідь хоче запастись продуктами харчування, в тому числі на повну скористатись можливістю заморозити у холодильнику фрукти, які будуть свіжими і через декілька місяців, не втрачаючи аромату та корисних властивостей. Як це правильно зробити?

1. Якщо холодильник має декілька варіантів заморожування, то це дозволить дуже якісно використати його властивості, бо кращим способом тривалого зберігання є саме заморожування, а не охолодження, яке стали часто пропонувати на заміну заморожуванню. Зверніть увагу: ця температура має бути не менше – 13°С. Саме за такої температури заморожується вся м’яка частина плодів чи ягід. Більша частина фруктів та ягід, які складаються більше всього саме з води, тепер перетворюються на крижинки, де не зможе розвиватись мікрофлора, в тому числі бактерії та мікроорганізми, які викликають псування продуктів. Оптимальна температура для ефективного заморожування – не менше -18°С. Варто знати, що насправді холод не вбиває бактерії та мікроби, а лише зупиняє їх активність, тому, якщо продукти відтануть, в них одразу можуть у теплі розвиватись нові і нові бактерії.

2. Заморожені продукти є якісними і не отримують якихось додаткових негативних властивостей через тривале зберігання. Однак треба пам’ятати – за незмінної якості, смакові властивості все ж стають гіршими, тому ідеального зберігання плодів чи ягід у морозильнику не буде.

Зменшити погіршення смакових властивостей можна завчасним приготуванням концентрованого цукрового сиропу, в якому і заморозити фрукти та ягоди. Це зробить їх пружними і вони будуть смачнішими.

3. Найкращим способом заморожування є швидке охолодження з температурою від -35°С до -40°С. Цей режим, якщо він є у холодильнику, дозволить отримати найкращі за якістю заморожені продукти. Можна використати заморожені продукти промисловим способом чи попросити заморозити продукти у знайомих чи друзів, у яких є така функція, а потім продовжувати зберігати фрукти і ягоди за оптимальної температури. Швидкозаморожені продукти мають кращі властивості – у них не порушується оригінальна структура м’якоті та збергіається більше природного клітинного соку.

4. Зберігати заморожені продукти більше календарного року не рекомендується. За цей час мікроорганізми все ж зможуть (теоретично) відновити свою діяльність і якась частка продуктів може опинитись перед загрозою псування.

5. Заморожені продукти – це більше смак і аромат, ніж корисність. Першими від охолодження гинуть вітамін С та ефірне масло. Менше вразливі від переохолодження вітаміни В, каротин (вітамін А). Під час заморожування у продуктах швидко збільшується вміст солей різного походження. Саме цей процес провокує зміну аромату та смаку заморожених продуктів. Дещо зменшити шкідливий вплив замороження можна також герметичною упаковкою. Зручно використовувати такий метод заморожування для ягід (агрус, чорна і червона смородина, малина). Для якісної заморозки бажано відбирати ягоди без пошкоджень шкірки. Ягоди засипають у пластикові (поліетиленові) пакети.

Якщо врахувати всі ці поради, то смачний компот чи прикраси для торту, салату вам гарантовано навіть у найлютіші зимові морози.

Фото – maxpixel.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: