Про податки в Олександрії

21.06.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10724-pro-podatki-v-oleksandriyi

Про податки в Олександрії

Реалізація пива – виключно через касовий аппарат

Розпочинається сезон відпочинку – це гаряча пора для підприємців. Фізичні особи-підприємці, які працюють на єдиному податку, можуть здійснювати роздрібний продаж пива та столових вин. Але з 1 липня 2015 року пиво віднесено до алкогольних напоїв. Тож, згадаємо, які вимоги висуваються до торговців пивом.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями, в тому числі пивом, (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

При цьому однією з умов отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями (крім столових вин) є наявність зареєстрованого належним чином реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці дозволяється тільки закладами ресторанного господарства та спеціалізованими відділами підприємств, що мають статус закладів ресторанного господарства.

Заклад ресторанного господарства – це організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виробляє і (або) доготовляє, продає і організовує споживання продукції власного виробництва і закупних товарів, може організовувати дозвілля споживачів.

Оскільки з 01.07.2015 діяльність з роздрібної торгівлі пивом підлягає ліцензуванню на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв, то фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої та третьої груп мають право здійснювати продаж алкогольних напоїв на розлив, у тому числі пива, виключно через заклад ресторанного господарства або спеціалізований відділ, що має статус закладу ресторанного харчування, за умови наявності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та застосування при проведенні розрахунків РРО.

 

Неприбуткові організації можуть втратити свій статус

Олександрійська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області в черговий раз нагадує: якщо неприбуткові організації, не приведуть до 1 липня цього року свої установчі документи у відповідність із нормами Податкового кодексу та вимогами Постанов КМУ №№440,195, то після 1 липня 2017 року вони виключаються з Реєстру неприбуткових організацій. Після виключення з Реєстру такі неприбуткові організації автоматично набувають статусу платника податку на прибуток на загальних підставах. 

Для релігійних організацій термін для приведення документів у відповідність з вимогами Кодексу – до 31 грудня 2017 року.

Для приведення установчих документів у відповідність із вищезазначеними вимогами необхідно здійснити відповідні дії в органах державної реєстрації, а після цього відвідати 202 кімнату Олександрійської ОДПІ.

 

Особливості використання РРО при продажу техніки

З 8 травня 2017 року, з набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року №231, всі суб’єкти господарювання (в тому числі підприємці – платники єдиного податку 1, 2 та 3 груп), які продають технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні та визначені переліком, затвердженим цією постановою, зобов’язані застосовувати зареєстровані належним чином реєстратори розрахункових операцій.

В зв’язку з цим варто звернути увагу на низку актуальних питань:

1.           У разі торгівлі фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку технічно складними побутовими товарами, що були раніше у використанні, незалежно від їх гарантійного строку експлуатації, розрахунки мають проводитись із застосуванням реєстратора розрахункових операцій. Винятків щодо можливості незастосування РРО для товарів, які були раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

2.           Якщо фізична особа – підприємець – платник єдиного податку другої або третьої груп здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту, лише в одній із господарських одиниць, то така особа зобов’язана проводити розрахункові операції за однаковим порядком на усіх структурних підрозділах, зокрема застосовувати реєстратори розрахункових операцій або розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій на всіх інших господарських одиницях незалежно від асортименту товарів, оскільки законодавством передбачені вимоги до платника податків – суб’єкта господарювання, а не до його структурних підрозділів.

3.           Уточнити відповідність товарів коду товарної класифікації згідно з УКТ ЗЕД можна, звернувшись до Торгово-промислової палати України (її регіональних відділень), Науково-дослідного інституту судових експертиз або Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

4.           У разі якщо суб’єктом господарювання протягом дня не здійснювались розрахункові операції, то фіскальний звітний чек (денний Z-звіт) друкувати не потрібно.

 

Встановлено факти порушення законодавства,  що регулює обіг підакцизних товарів

Протягом січня – квітня 2017 року фахівцями ГУ ДФС у Кіровоградській області проведено 23 перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання діючого законодавства щодо регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. За результатами проведених перевірок застосовано фінансових санкцій на суму 350 тис.грн.

Зокрема, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 221тис.грн; за безліцензійну торгівлю тютюновими виробами – 51тис.грн; за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку – 17тис.грн.; за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 10 тис.грн.; за невнесення до Єдиного реєстру місця зберігання алкогольних напоїв – 34тис.грн.; за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв у тарі, не передбаченої ст.11 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР – 17тис.грн.

Також станом на 01.05.2017 до 7 суб’єктів господарювання застосовано 74,8 тис.грн. фінансових санкцій згідно отриманих від органів ГУ Національної поліції в Кіровоградській області справ про адміністративні правопорушення, скоєні в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: