Секрети охайної зачіски, або як правильно підібрати засоби по догляду за волоссям

18.05.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10716-sekreti-okhajjnoyi-zachiski-abo-yak-pravilno-pidibrati-zasobi-po-doglyadu-za-volossyam

Усім відома істина життя, що оцінюють тебе за зовнішністю, а вже твій розум й внутрішній світ розкривають при подальшому спілкуванні. Зачіска – це те, що видно одразу. Тьмяне волосся, лупа на одязі і хаотичність на голові безумовно привернуть увагу, але позбавлять бажання з вами знайомитись. Натомість гарно доглянуте волосся, чисте, блискуче і свіже, а ще дбайливо зачесане за допомогою пінки чи лаку – це точно додасть вам впевненості, а оточуючим бажання зробити вам комплімент.

У студентські роки я, паралельно з навчанням, працювала консультантом у магазині побутової хімії. Я представлялася, як експертка з догляду за волоссям. До того я пройшла спеціальне навчання і тому мала знання, аби ділитися ними з покупцями. Минули роки, отриманим досвідом і секретами охайної зачіски – ділюся з вами.

Як правильно обрати засоби для фіксації волосся і як їх використовувати?  Коли ви обираєте засоби для створення зачіски, необхідно визначитися, якого ефекту ви хочете досягти. А також важливо підбирати засіб під тип вашого волосся. Для тонкого волосся краще надати перевагу засобам з мінімальною, або середньою фіксацією. Наприклад, якщо ви помітили, то на пінках і лаках для волосся є цифри від 1 до 5, які означають рівень фіксації, де 1 – мінімальна, а 5 – максимальна. Засоби з максимальним рівнем фіксації краще підійдуть для важкого, неслухняного, а також кучерявого волосся.

Для створення зачіски з нормального волосся середньої довжини підійде піна. Для довгого волосся краще використовувати гелі і спреї. Для неслухняного волосся підійде мус. Для короткого і сухого волосся краще використовувати віск.

Як працюють засоби для створення зачісок? Піна допоможе зробити зачіску об’ємною і взагалі змоделювати волосся так, як хочеться. За допомогою спрею можна надати об’єм тонкому волоссю. Віск і гель створюють видимий ефект моделювання. Гель найкраще підходить для створення ефекту мокрого волосся. Основна робота лаку для волосся – фіксувати зачіску і зберігати її у такому стані попри вітер, вологу й інші фактори.

Все ж треба визнати, що із усіх перерахованих засобів більшою популярністю користуються піна для волосся і лак. Якщо з лаком і його використанням усе зрозуміло, то з пінкою трапляються проблеми. Найбільша з них – волосся місцями виглядає наче мокре. З чим пов’язана ця проблема? Ви нанесли багато пінки. Для короткого волосся достатньо кульки піни розміром з грецький горіх. Для волосся середньої довжини достатньо кульки піни розміром з тенісний м’ячик. Для довгого волосся необхідно пінки за розміром, як яблуко. Тоді і зачіска буде виглядати природною, і пінки на довше вистачить, і зекономити гроші теж можна.

Найкраще розподіляти піну по волоссю за допомогою розчіски. А потім зафіксувати зачіску лаком. До речі, про розчіску. Часто зачіска не вдається, а волосся виглядає брудним навіть після миття через те, що ви рідко очищуєте розчіску. Адже розчіска накопичує бруд з волосся та залишки пінки й інших засобів. Розчіску треба регулярно очищувати, як тільки ви помітили бруд між її зубчиками. Загалом можна сказати, що бруд накопичується вже за тиждень використання. Тому слід раз на тиждень проводити день купання для розчіски. Мийте її шампунем у теплій воді. Але так, щоб рештки шампуню не залишалися. Витріть розчіску рушником та покладіть сушитися зубчиками униз або просушіть розчіску феном.

Сподіваюся, мої поради стануть вам у нагоді і ви завжди зможете пишатися своєю охайною зачіскою!

Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: