Актуальна тема сьогодення – легалізація заробітної плати

27.04.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10706-aktualna-tema-sogodennya-legalizaciya-zarobitnoyi-plati

Органами Пенсійного фонду України щомісячно забезпечується своєчасна виплата пенсій та грошової допомоги пенсіонерам. Не секрет, що на сьогодні бюджет Пенсійного фонду є дефіцитним, і кошти на його покриття виділяються з Державного бюджету у вигляді дотацій. Тому надзвичайно важливим є питання щодо забезпечення виконання доведених планових показників з надходження єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Адже саме від здійснення легальної трудової діяльності залежить своєчасність та повнота сплати обов’язкових платежів до бюджету Пенсійного фонду України, що має безпосередній вплив на розмір пенсій майбутніх та сьогоднішніх пенсіонерів.

Зі збільшенням з 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати до 3,2 тис. грн. надходження єдиного соціального внеску за січень-березень 2017 року, відповідно до даних Державної фіскальної служби, в цілому по Україні зросли на 8,8 млрд грн. у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Таким чином, наповнення бюджету Пенсійного фонду України протягом перших трьох місяців цього року йде з випередженням плану більш ніж на 30%, що свідчить про позитивну тенденцію до зменшення його дефіциту.

Проте, для Пенсійного фонду України легалізація заробітної плати є не лише джерелом наповнення бюджету, в першу чергу – це захист прав застрахованих осіб. Виплата заробітної плати у «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному з нас. Застосування нелегальних схем виплати заробітної плати перешкоджає проведенню соціальних реформ, послаблює соціальний захист працівників та негативно впливає на добробут кожного громадянина.

Слід пам’ятати, що легалізація заробітної плати і відповідальність страхувальника за своїх найманих працівників та нетерпимість до нелегальної зайнятості з боку громадян, які наймаються на роботу, – усе це є запорукою достойних пенсій та соціального спокою.

І.Хованюк, перший заступник начальника Олександрійського об’єднаного УПФУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: