Доплата до мінімального страхового внеску

29.08.2014 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10458-doplata-do-minimalnogo-strakhovogo-vnesku

Серед основних умов призначення пенсій є наявність певного страхового стажу людини, упродовж якого вона щомісяця сплачувала страхові внески, на суму, не меншу, ніж мінімальний страховий внесок.

Саме тому Пенсійним фондом України Постановою від 21.10.2013 року № 19-1 «Про внесення змін до постанови правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року» внесено зміни до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України. Зміни стосуються доплат до суми страхових внесків застрахованими особами, які працювали неповний місяць.

Здійснення доплати передбачено частиною 3 статті 24 Закону України від 09.07.2003 року №1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Неповний місяць роботи зараховують до страхового стажу як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків не є меншою за мінімальний страховий внесок. Якщо сума є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховують до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення відповідної доплати в органах Пенсійного фонду.

Отже, у разі, коли особа працює неповний робочий час (неповний робочий день, неповний робочий тиждень), або її прийняли на роботу не з першого дня календарного місяця, або звільнили не останнім днем календарного місяця, або особа перебуває у відпустці без збереження заробітної плати (статті 25 і 26 Закону України «Про відпустки»), вона може здійснювати доплату до мінімального страхового внеску.

Застрахована особа, яка підлягала загальнообов`язковому державному пенсійному страхуванню або брала добровільну участь у системі загальнообов`язкового державного пенсійного страхування та бажає зарахувати неповний місяць роботи до страхового стажу як повний місяць, подає до органів Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії заяву відповідного зразка. Працівник Пенсійного фонду на підставі даних персоніфікованого обліку про періоди, за які застрахована особа бажає здійснити доплату у сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, складає повідомлення – розрахунок. Застрахована особа здійснює доплату в сумі, зазначеній у повідомленні – розрахунку, протягом 10 календарних днів з дня його отримання. Особи, які здійснюють доплату до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок, формують і подають до органів Пенсійного фонду України самі за себе відомості про суми доплати встановленого зразка.

Начальник відділу надходження, прогнозування платежів та обліку застрахованих осіб О.Мальцева

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: