Мер Олександрії Степан Цапюк представ перед судом

22.10.2013 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/news/8019-mer-oleksandriyi-stepan-capyuk-predstav-pered-sudom

Мер Олександрії Степан Цапюк представ перед судом

Сьогодні, 22 жовтня, відбулось перше судове засідання щодо розгляду протоколу про вчинення корупційного діяння Олександрійським міським головою Степаном Цапюком, який був складений правоохоронцями Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України.

На судовому засіданні Олександрійський міський голова Степан Цапюк повторив раніше оприлюднену ним версію подій щодо своєї невинуватості та власне бачення норм антикорупційного законодавства України. Також мер повідомив, що він найвища посадова особа в місті, а тому, на його думку, він не зобов’язаний повідомляти про свої конфлікти інтересів, так як нібито немає кому. Законодавство ж України говорить про те, що він повинен був повідомити Раду. Оскільки Олександрійська міська рада працює пленарно, тому і повинен був мер повідомити депутатів про свій конфлікт інтересів саме на її пленарному засіданні, чого С. Цапюк не зробив.

Захищати свої інтереси Cтепан Цапюк прибув не самостійно, а зі своїм адвокатом В. Бесарабом. Також підтримати мера, замість виконання своїх безпосередніх обов’язків у робочій час, в суд прибув керуючий справами виконкому Володимир Чеботарьов ще з одним помічником. Олександрійський міський голова разом із своїм захисником виступили категорично проти можливості журналістам проводити відеозйомку судового засідання.

Мер Олександрії після свого “спічу” в судовому засіданні хотів поспішно піти з зали суду, бо почував себе там в ролі обвинуваченого вкрай незручно і відверто нервував. Проте таки залишився до кінця судового засідання.

Прокуратура наполягає на винуватості Степана Цапюка та обґрунтовує звинувачення наявними у справі доказами, в тому числі відеозаписом подій і свідченнями депутатів міської ради.

Суд продовжить розгляд справи Степана Цапюка на наступному судовому засіданні, дата проведення якого поки що не визначена. На ньому суд планує заслухати свідків. Адвокат С. Цапюка хоче викликати в суд ще і додаткових свідків, які, на думку захисту, можуть довести невинуватість мера, тому заявив про це відповідне клопотання.

Нагадаємо, що 4 жовтня, в приміщенні Олександрійської міської ради працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України повідомили мера Олександрії про складений відносно нього протокол та запропонували з ним ознайомитись.

Мова у протоколі йде про порушення антикорупційного законодавства України, яке полягає у тому, що Степан Цапюк приховав від своїх колег-депутатів наявний у нього конфлікт інтересів. Так під час розгляду міською радою питання щодо викупу сином міського голови – Максимом Цапюком земельної ділянки по вул. Куйбишева, 100, де розташовується база з продажу будівельних матеріалів «Купава», олександрійський мер повів себе так, що мова, нібито, йде не про його рідного сина і не про особисті комерційні інтереси його родини. Під час обговорення на сесії було запропоновано виключити з порядку денного проект цього рішення, перевірити правомірність встановлення ставки орендної плати за землю та цільове використання цієї земельної ділянки, оскільки вона явно використовувалась не за цільовим призначенням.

Але ця пропозиція була відхилена, а запропонований проект рішення був прийнятий. Голосував за «свій» проект рішення і сам міський голова Степан Цапюк, хоча не тільки не повинен був цього робити, а ще і зобов’язаний був публічно заявити та попередити депутатів про наявний у нього конфлікт інтересів.

Саме за це Степан Цапюк і відповідає відтепер по ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення і може доповнити собою Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: