На Кіровоградщині зеки намагалися втекти із зони по-голлівудськи (фото)

16.03.2013 00:00:007 переглядівАвтор: admin
/news/5632-na-kirovogradshhini-zeki-namagalisya-vtekti-iz-zoni-po-gollivudski-foto

На Кіровоградщині сталася надзвичайна подія. Сьогодні, у суботу 16 березня, двоє засуджених, які відбували строк у Петрівській виправній колонії № 49, що за 17 кілометрів від Олександрії, намагались втекти із тюрми прямо як у голлівудському кіно – на вертольоті. Однак це їм не вдалося.

Всі подробиці спроби втечі наразі встановлюються, однак вже відомо, що за зеками до тюрми на вертольоті марки “Robinson” прибули двоє, так би мовити, “гостей” близько 11 години ранку. Вони посадили гелікоптер прямо на спортивний майданчик колонії, до якого майже відразу завантажились двоє ув’язнених, що чекали на його появу.

Безпрецедентну для України спробу втечі засуджених із колонії за допомогою вертольоту зупинили охоронці ВК № 49, які прицільним киданням каміння по авіамашині блокували старт гвинтокрила (у внутрішньому колі колонії носіння співробітниками вогнепальної зброї забороняється), а за тим вже, погрожуючи веденням прицільного вогню прибулої допомоги зі стрілецькою зброєю, змусили вийти із вертольоту всіх чотирьох зловмисників: і двох ув’язнених, що намагались втекти з колонії, і інших двох, що прибули туди на гелікоптері за ними.

Офіційні джерела поки що не дають детальної інформації про перебіг подій, але, як повідомили нашому порталу власні джерела, наразі розглядається цікава версія, згідно з якою головною дійовою особою цих подій являється один із засуджених – житель кримського міста-курорту Саки гр. Т., 1972 року народження, який нині перебуває за ґратами Петрівської виправної колонії.

Він отримав 7 років ув’язнення за вчинені крадіжки в особливо-великих розмірах по ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Чи частина вкраденого десь залишилась на волі, чи його подільники намагалися шантажувати та погрожувати кримському крадію, але він таки наважився та спромігся на втечу.

Разом із гр. Т. втекти на вертольоті намагався і інший засуджений – мешканець м. Дніпродзержинськ гр. К., 1989 року народження. Він отримав 5 років і 3 місяці ув’язнення за вчинені грабіж та зґвалтування по ч. 3 ст. 186 і ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України відповідно.

За кермом вертольоту був луганчанин гр. З., 1967 року народження, який відтепер мешкає у Києві і є керівником фірми «Нова авіація України» – однієї із авіаційних фірм, що здійснює нерегулярні авіаперевезення.

Разом з пілотом до колонії прибув мешканець м. Дніпродзержинська гр. М., 1972 року народження, який є співмешканцем матері другого ув’язненого-втікача – гр. К. Він крім моральної підтримки тримав у руках ще й автоматичну зброю. Як потім виявилось, це був лише муляж автомату Калашникова.

Яка дійсна мета втечі і причини влаштування її по голлівудському сценарію встановить слідство. Цікавим є те, що зеки  явно не рахують ВК № 49 українським “Алькатрассом” і розраховували, що встигнуть втекти з колонії до того моменту, коли охоронці встигнуть отримати зброю і зможуть її використати для їх затримання.

За фактом спроби втекти з місць відбування покарання відносно усіх учасників кримінального квартету відкрито кримінальне провадження. Проводяться досудові слідчі дії. Усіх чотирьох фігурантів злочину затримано в процесуальному порядку за ст. 208 КПК України як підозрюваних у його вчиненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: