Новини

на попередню сторiнку

12,5 тонн неякісних продуктів не допущено на агропродовольчі ринки області

12,5 тонн неякісних продуктів не допущено на агропродовольчі ринки області

На Кіровоградщині 12,5 тонн неякісних продуктів не допущено на агропродовольчі ринки, повідомляють «Олександрійські новини».

Державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринках Кіровоградщини протягом 2019 року дослідили 352 714 партій продукції тваринного та рослинного походження. За результатами проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою 12 тонн 497 кг, а саме: м'ясо великої рогатої худоби, м'ясо свинини, рибу та рибопродукти, мед, молоко і молокопродукти, яйця, рослинну продукцію, інші харчові продукти, інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Зокрема причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 4 тонни 315 кг стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

Риба з прісноводних водоймищ (249 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.

6 тонн 621 кг продукції рослинного походження не допустили до реалізації через перевищений рівень нітратів та незадовільні органолептичні показники - продукція уражена хворобами, гнила.

Працівники державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своєї компетенції постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюють державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу: продукція, що реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі без дотримання належного температурного режиму, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких харчових продуктів може призвести до харчових отруєнь, інфекційних захворювань та нашкодити здоров’ю.

Фото "Pixabay"


0    412     13.01.2020
Loading...


Коментарі (0)

Для додавання коментарів необхідно авторизуватися!