16 грудня в Україні стартує проєкт «СТОП Фальсифікат»

20.11.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/24861-16-grudnya-v-ukrayini-startue-proekt-stop-falsifikat

16 грудня в Україні стартує проєкт «СТОП Фальсифікат», повідомляють «Олександрійські новини».

Проєкт «СТОП Фальсифікат», що спрямований на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції, реалізовуватиметься за підтримки Уряду, Держпродспоживслужби, профільних асоціацій та із залученням журналістської команди телеканалу 1+1, інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Робота проєкту «СТОП Фальсифікат» розпочнеться із проведення досліджень якості молочної продукції, що реалізується в торгових мережах країни, а пізніше будуть охоплені інші види харчової продукції. Фактичний старт масштабної боротьби з фальсифікатом – 16 грудня 2019 року.

Проєкт передбачає відбір зразків готового харчового продукту в торгових мережах у різних регіонах України. Зразки відбираються за принципом сусідства на поличці (з розрахунку дві одиниці продукції одного виробника для дослідження у двох лабораторіях та одна для контрольного зберігання в ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів»). Жоден з учасників проєкту наперед не знатиме, в якому регіоні та в якому магазині відбирається продукція — це визначатиметься рандомним методом. Усі дії учасників, умови, місце події, супровідна документація будуть максимально прозорими й відкритими, оскільки все фіксуватиметься та безперервно транслюватиметься в онлайн режимі.

Зразки відібраної продукції доставляються до двох незалежних акредитованих випробувальних лабораторій для проведення досліджень. Кожен зразок знеособлюють та закодовують. Результати досліджень будуть передані для вжиття заходів до Держпродспоживслужби України та Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також висвітлені на телеканалі 1+1.

Проєкт «СТОП Фальсифікат» сприятиме очищенню ринку від низькосортної, іноді небезпечної продукції, захистить споживачів від введення в оману з боку недобросовісних виробників харчових продуктів, надасть конкурентні та репутаційні переваги добросовісним виробникам харчових продуктів в Україні.

Варто зауважити, що з початку поточного року Головний державний інспектор та Головний державний ветеринарний інспектор в Кіровоградській області прийняли 13 рішень про тимчасове припинення обігу харчових продуктів та 13 рішень про вилучення харчових продуктів з обігу, зокрема масла солодковершкового, яке не відповідало вимогам чинного законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. Відповідні рішення оприлюднено на нашому сайті за посиланням

В області тривають перевірки закладів, що здійснюють обіг харчових продуктів, з відбором зразків продукції та проведенням лабораторних досліджень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: