Держпродспоживслужба запобігла обрахуванню споживачів на ?120000

15.11.2019 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/24831-derzhprodspozhivsluzhba-zapobigla-obrakhuvannyu-spozhivachiv-na-120000

Держпродспоживслужба запобігла обрахуванню споживачів на ?120000

На Кіровоградщині фахівці сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби області запобігла обрахуванню споживачів на суму 120 тисяч гривень, повідомляють «Олександрійські новини».

За результатами заходів державного контролю за цінами, проведених спеціалістами сектору контролю за регульованими цінами Держпродспоживслужби області за 9 місяців поточного року, було прийнято 6 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення державної дисципліни цін на загальну суму 142 800 гривень. У цю суму входять необґрунтовано отриманий виторг 68 000 гривень та штраф 74 800 гривень. Також спеціалісти сектору направили 4 приписи щодо усунення порушень та не допустили обрахування споживачів на суму 120 000 гривень. За 9 місяців споживачам повернені кошти на суму 5 800 гривень, інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Довідково. Відповідно до ст. 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни запроваджуються на товари, які справляють визначальний вплив на загальний рівень і динаміку цін, мають істотну соціальну значущість, а також на товари, що виробляються суб’єктами, які займають монопольне (домінуюче) становище на ринку.

За результатами перевірок у разі встановлення порушень державної дисципліни цін до суб’єктів господарювання-порушників застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни та ціноутворення» та надаються органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання обов’язкові до виконання приписи про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін. Посадові особи суб’єктів господарювання за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін притягуються до адміністративної відповідальності відповідно до статті 165-2 та 188-3 Кодексу законів України про адміністративні правопорушення.

Фото “Pixabay”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: