Новини

на попередню сторiнку

У Кропивницькому 7 дітей відвідавши «Crazy Lync» потрапили у лікарню

У Кропивницькому 7 дітей відвідавши «Crazy Lync» потрапили у лікарню

У Кропивницькому 7 дітей відвідавши «Crazy Lync» потрапили у лікарню, повідомляють «Олександрійські новини».

До Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшла інформація від управління освіти Міської ради міста Кропивницького про випадки погіршення стану здоров'я групи дітей, що навчаються в загальноосвітньому навчальному закладі № 17 (6 учнів 3 го класу, один учень 1 го класу). Встановлено, що всі 7 дітей напередодні відпочивали в дитячому розважальному комплексі «Crazy Lync», де споживали піцу, картоплю фрі, копчену м'ясну нарізку, курячі нагетси, салати, заправлені майонезом, свіжі овочі та фрукти, соки. Також діти брали участь у майстер-класі з виготовлення желеподібної іграшки (слайм) - інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Зі скаргами на погіршення стану здоров'я (підвищення температури, біль у животі, нудота, блювання, рідкі випорожнення) до медичної сестри ЗНЗ № 17 звернулося двоє дітей, інші 5 дітей до медичних працівників не зверталися. Медичну допомогу дітям надавали батьки.

Випадків гострої кишкової інфекції серед учнів ЗНЗ № 17 зафіксовано не було, однак був зареєстрований випадок захворювання на гастроентероколіт учня 2 класу. Встановлено, що під час перебування на канікулах учень також відпочивав у дитячому розважальному комплексі «Crazy Lync».

Для з’ясування можливих причин погіршення стану здоров'я дітей спеціалісти Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби області провели позапланове інспектування кафе дитячого розважального комплексу «Crazy Lync» та відібрали 1 зразок води з водопровідної мережі, 19 змивів з об’єктів довкілля (обладнання харчоблоку, посуду, іграшок тощо), 3 зразки готових страв та 2 зразки харчових продуктів для проведення лабораторних досліджень. Наразі дослідження тривають.

Водночас проведено санітарно-епідеміологічне обстеження ЗНЗ № 17, за результатами якого грубих порушень на харчоблоці, які могли б призвести до виникнення і поширення гострої кишкової інфекції, не виявлено. Однак встановлено, що в журналах контролю температурного режиму холодильного обладнання відсутні записи про температуру в морозильних камерах, каналізація від мийної ванни для миття сирих овочів несправна, використовується емальований посуд з пошкодженням емалі. Керівництву закладу надано пропозиції щодо усунення порушень та проведення протиепідемічних заходів.

Наразі в класних кімнатах 1 го та 3 го класів та в місцях загального користування проведено заключну дезінфекцію з застосуванням миючих та дезінфікуючих засобів, дозволених до використання Міністерством охорони здоров’я України. За контактними дітьми встановлено медичний нагляд, стан здоров’я учнів задовільний. Діти, що мали погіршення стану здоров'я, повернулися до навчання (двох учнів прийнято з пояснювальними записками від батьків про стан та медичну допомогу дітям, п’ятьох – з довідками від лікаря про видужування після захворювання на ГРВІ).

Розслідування випадків погіршення стану здоров'я дітей продовжується. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Фото з сайту Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

0    381     05.11.2019
Loading...


Коментарі (0)

Для додавання коментарів необхідно авторизуватися!