В Олександрії школярі були в гостях у нацгвардійців-вертолітників

26.06.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/23792-v-oleksandriyi-shkolyari-buli-v-gostyakh-u-nacgvardijjciv-vertolitnikiv

На Кіровоградщині у місті Олександрії школярі були в гостях у нацгвардійців-вертолітників повідомляють «Олександрійські новини».

Школярі, які оздоровлюються у пришкільному таборі Ульянівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів побували на професіографічній екскурсії у військовій частині 2269 Національної Гвардії України, що дислокується у місті Олександрія. Мета екскурсії – формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості та поваги до професії військових, інформує О. Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.

Бібліотекар військової частини Лариса Півненко радо зустріла школярів та провела цікаву та змістовну екскурсію. Зокрема, діти ознайомились з історією частини, зразками озброєння, що використовується під час виконання службово-бойових завдань та музейними експонатами  – гелікоптерами Мі-2 та Мі-6, які встановлені на території військової частини. Наголосила, що «За допомогою цієї техніки наші військові свого часу виконували багато завдань: використовували для миротворчих операцій у республіці Афганістан, ліквідовували техногенну катастрофу на Чорнобильській АЕС, брали участь у гасінні пожеж, здійснювали пошук космічного апарату, надавали допомогу республіці Казахстан в транспортуванні вантажів та інші», – наголосила Л. Півненко.

Біля меморіалу Пам`яті Захисникам України діти вшанували олександрійських нацгвардійців-вертолітників, які у різні часи поклали своє життя під час виконання службових обов’язків. Учні із захопленням спостерігали за навчанням солдат та видами стрілецької зброї. Після екскурсії бажаючі мали змогу потримати в руках зброю, що залишило особливі спогади в пам’яті юнаків та дівчат. 

Подібні екскурсії не вперше проводяться у військовій частині № 2269. Військовослужбовці, під час зустрічей з учнівською молоддю, завжди відкриті та демонструють професію військового як престижну та цікаву, а солдата – патріотом своєї Вітчизни.

Фото Олександрійського міськрайонного центру зайнятості






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: