Прокуратура Кіровоградщини розповіла, що відомо сьогодні про вибухи на заправці в Кропивницькому (фото, карта)

28.03.2019 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/23149-prokuratura-kirovogradshhini-rozpovila-shho-vidomo-sogodni-pro-vibukhi-na-zapravci-v-kropivnickomu-foto-karta

Прокуратура Кіровоградщини розповіла детально, що відомо про вибухи на заправці автогазу в Кропивницькому, повідомляють «Олександрійські новини».

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції України в області за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

«Встановлено, що надзвичайна подія трапилась на прилеглій до газової заправної станції території та не пов’язана з її діяльністю. Масштабні вибухи стали наслідком порушення техніки безпеки під час транспортування та перекачування газу між двома суб’єктами господарювання з використанням автоцистерн», – повідомляється у прес-релізі обалсної прокуратури.

«Внаслідок події постраждало 4 осіб, які отримали ушкодження різного ступеня тяжкості та перебувають в обласній лікарні.

На даний час у провадженні виконуються першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин події та їх причин. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів Кіровоградської місцевої прокуратури.

Хід розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Додамо, що за ініціативою прокуратури Кіровоградської області у жовтні 2018 року, було створено міжвідомчу робочу групу щодо протидії діяльності в регіоні нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів та затверджено план відповідних заходів.

За цей період, правоохоронними органами Кіровоградщини спільно з органами державного контролю на чолі з прокуратурою реалізовано ефективну роботу. Зокрема, проведено більше 50 перевірок автозаправних станцій та газозаправних пунктів, які функціонували поза межами правового поля та створювали загрози життю і здоров’ю громадян.. За результатами проведеної роботи через грубі порушення вимог діючого законодавства припинено діяльність 24 нелегальних заправних станцій, розпочато 35 кримінальних проваджень.

За результатами досудового розслідування до суду направлено 5 обвинувальних актів з яких 4 – за фактами порушень правил безпеки на виробництві та щодо реалізації недоброякісного пального», – зазначено у повідомленні.

Прокуратурою Кіровоградської області взято на контроль хід досудового розслідування резонансного кримінального провадження щодо пожежі та серії вибухів по вулиці Київський у місті Кропивницькому. Робота правоохоронців та органів контролю на даному напрямку триває, уточнює прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Фото cbn.com.ua – Центральноукраїнське бюро новин. Карта – google

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: