В Олександрії долучились до всесвітньої акції «LOTS OF SOCKS» спеціальним тренінгом

21.03.2019 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/23109-v-oleksandriyi-doluchilis-do-vsesvitnoyi-akciyi-lots-of-socks-specialnim-treningom

В Олександрії відбувся просвітницький захід “Синдром Дауна – не вирок”, присвячений Всесвітньому дню людей із синдромом Дауна. Захід за ініціативи громадської організації “Серце матері” провели в Олександрійській бібліотеці для дітей імені Юрія Гагаріна, повідомляють «Олександрійські новини».

Місцеві активісти ГО “Серце матері” організовують заходи до Дня людей із синдромом Дауна вже другий рік. Головна мета – привернення уваги суспільства до проблем цих особливих людей. На захід запросили працівників місцевих загальноосвітніх навчальних закладів: асистентів, логопедів, психологів. Своїм практичним досвідом ділилися фахівці, які мають досвід роботи з “сонячними” дітьми. Логопед Валентина Ковбасенко та практичний психолог Марина Хода розповідали про особливості мовленнєвого та психоемоційного розвитку дітей із синдромом Дауна. Своїм власним досвідом виховання ділилися і батьки особливих діток.

Юлія Левандовська, голова ГО «Серце матері» говорить – офіційна статистика зазначає, що в місті шість дітей, які мають такий діагноз: «Але насправді, ми знаємо, набагато більше».


Валентина Ковбасенко, логопед, вважає, що діти можуть співіснувати в нашому суспільстві без проблем. Як приклад, організатори говорять про те, що у інших містах, зокрема у столичному Києві є чимало громадських ініціатив та рухів. Там вже вдалось подолати стереотипи і залучити до активного життя таких особливих дітей.

Просвітницький захід мав практичну мету – розглядались конкретні приклади, експерти розповідали як співпрацювати із родинами та дітьми, де є така особливість. Долучились представники найбільших закладів міста – педагоги, психологи, асистенти та спеціалісти із інклюзивно-ресурсного центру.

Одночасно з просвітницьким заходом для дорослих, працівники дитячої бібліотеки та агентство свят “Веселка” провели розважальну програму для особливої малечі. Також в бібліотеці активісти облаштували тематичну фотозону. Тут учасники заходу могли сфотографуватися у різнокольорових непарних шкарпетках та викласти фото у соцмережі. Таким чином усі бажаючі долучалися до всесвітньої акції «LOTS OF SOCKS», тим самим вони виказували підтримку “сонячним” діткам та їхнім батькам.

Фото Олександрійської центральної бібліотеки для дітей імені Ю.Гагаріна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: