В Олександрії засудили до року обмеження волі за злісне ухилення від строкової військової служби

19.03.2019 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/news/23090-v-oleksandriyi-zasudili-do-roku-obmezhennya-voli-za-zlisne-ukhilennya-vid-strokovoyi-vijjskovoyi-sluzhbi

В Олександрії засудили до року обмеження волі за злісне ухилення від строкової військової служби жителя району. Судове рішення визначило майбутнє хлопця, який мав наміри присвятити себе службі за контрактом, повідомляють «Олександрійські новини».

У Олександрійському військовому комісаріаті прокоментували резонансне повідомлення про засудження призовника, що мав відслужити на користь Збройних сил України, але вирішив судитись із комісаріатом.

«За поданням військового комісара в 2017 році відкрито кримінальне провадження, матеріали якого направлено було до суду і в цьому році винесено рішення. Засуджено громадянина України, жителя району, до 1 року обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік.

Відповідно до Указу Президента за 2017 рік, він підлягав призову отримав повістку на відправку, але не з’явився. На неодноразові виїзди військового комісаріату до його місця реєстрації, він та його родичі знехтували закликами військово комісаріату, щодо непорушення законодавства. Він мабуть вирішив, що йому за це нічого не буде, що нехай ідуть служить другі, а він поїде на заробітки до Росії. До Росії він не поїхав, але ж і на службу не пішов», – прокоментував Юрій Коваль, т.в.о. військового комісара Олександрійського об’єднаного військкомату.

На уточнююче питання журналістів «Олександрійських новин» повідомили, що це не пов’язано ні з релігійними переконаннями, ні з якимись іншими особливими життєвими обставинами.

«Принципова позиція його була саме такою. Я навіть думаю, що років за 2-3 він прийде до військового комісаріату та буде проситись на контракт», – уточнив Ю.Коваль.

За інформацією т.в.о. комісара, на досудовому розгляді знаходиться близько 21 аналогічної судової справи. У разі надходження обвинувальних вироків або надходження до суду цих матеріалів, комісаріат повідомить про результати розгляду.

Разом з тим, судова тяганина і подання документів до поліції не є метою комісаріату. «Задача моя і військового комісаріату донести до хлопців те, що це є конституційний обв’язок, це – не є якась примха однієї особи чи групи осіб. Єдине бажання, щоб хлопці самі приходили і самі служили. А такі моменти, які відбулися із даним призовником – це уже вимушені дії військового комісаріату, реагування на порушення законодавства», – повідомив Ю.Коваль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022341 перегляд

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: