Юні науковці з Олександрії створили ощадливі винаходи, які економлять енергію в авто та у ліфтах (відео)

22.02.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22943-yuni-naukovci-z-oleksandriyi-stvorili-oshhadlivi-vinakhodi-yaki-ekonomlyat-energiyu-v-avto-ta-u-liftakh-video

Юні науковці з Олександрії завоювали нагороди Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна -2019». Серед 200 наукових проектів школярі вибороли 2 четвертих, 3 третіх та 2 других місця, повідомляють «Олександрійські новини».

Усі призери є учнями Олександрійської філії Малої Академії наук Кіровоградської області. Більшість із них навчається у гімназії Кіровоградського облкомплексу, яку олександрійці за звичкою називають просто гімназією на вулиці Діброви.

До своїх нагород юні науковці з Олександрії пройшли довгий шлях. Спочатку перемогли у заочному етапі конкурсу «Інтел-Еко». Потім захищалися перед  журі, яке складалося із викладачів ВУЗів та практикуючих дослідників. 

Цікавий проект пневматичної підвіски для автомобіля презентувала на конкурс Вікторія Рикова, яка здобула 3 місце у номінації “Екологічна інженерія”. Вікторія розповіла про свій винахід.


Учениця 9 класу Олександрійської гімназії Ольга Боровик та учень 11 класу Артем Кудрявеньков представили на конкурс свій спільний проект. Це макет розумного будинку, який може виробляти електроенергію. 

«У нас на будинку є ліфт. Коли ліфт забирає електроенергію, він важчий вантаж піднімає догори, а потім, коли потрібна електроенергія, важчий вантаж під силою тяжіння опускається вниз і виробляється додаткова електроенергія», – розповіли винахідники, що здобули II місце в  категорії “Екологічна інженерія” у номінації «груповий проект».

«Суддям дуже сподобалася ця ідея, ми захищалися на всі сто, ми боролися за місце», – розповіли Ольга та Артем.

Дві роботи школярів з Олександрії потрапили у фінал. Перемога у ньому давала можливість поїхати на міжнародний конкурс наукових проектів до Сполучених Штатів Америки. На жаль, олександрійці поступилися своїм конкурентам.

«Я повинен був підготовити виступ англійською мовою, щоб довести суддям, що я можу захиститися в Америці. Я з усіх сил намагався передати всю суть роботи англійською, але, мабуть, цього не вистачило, тому що у суперфінал пройшли 6 робіт з Києва і Львова», говорить Максим Гончаренко, який здобув ІІ місце у номінації “Екологічна інженерія”.

У рамках конкурсу Intel Еко учні Малої Академії наук мали нагоду позмагатися у кібертурнірі PUBG MOBILE. Такий кібертурнір в Україні проводився вперше. Олександрієць Андрій Сандул виборов 2 місце. Андрій розповів про ці змагання.


Призерів конкурсу нагородили смарт-годинниками, зарядними пристроями та іншими призами, корисними для юних науковців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: