Секретар міської ради назвала голосування по знижці на використання 80 гектарів землі біля міста Олександрії «кідаловом» (відео)

01.02.2019 00:00:009 переглядівАвтор: admin
/news/22789-sekretar-miskoyi-radi-nazvala-golosuvannya-po-znizhci-na-vikoristannya-80-gektariv-zemli-bilya-mista-oleksandriyi-kidalovom-video

Земельна ділянка розміром 80 гектарів, яку взяв у користування підприємець Андрій Сопєлкін буде використовуватись комерсантом на попередніх умовах і знижки по сплаті за її користування, міська влада не надаватиме, повідомляють «Олександрійські новини».

Депутати порахували, що комерсант отримав землю по ринковій ціні і тому спроба втретє внести проект що скорочує доходну частину бюджету, не має підстав. Депутати запропонували не змінювати умови і, як і було передбачено з самого початку, сплачувати 140 тисяч гривень в рік.

«Спочатку ця земля виділилась одному з громадян міста…Виграв цей тендер Сопєлкін Андрій Олександрович. Він сказав, що я буду платить ці 6 відсотків. Це справедлива ціна, можна по ній працювать, можна по ній платить. Але вже третій раз чомусь виноситься питання про зменшення… 

Інформую по питанню. Нещодавно продано оренду на торгах – платять 30 тисяч за гектар. Більше мільйона гривень за об’єкт. Можу сказати, що в середньому прибуток приблизно 200 доларів з гектару», – висловився депутат Віталій Заріцький, голова фракції «Солідарність».

Захищала точку зору підприємця секретар міськради Олена Богоявленська: «Люди звернулись до нас по цій ділянці… Ми не маємо права зняти з розгляду».

Керівник управління приватизації Олександр Купченко заявив, що це не рілля, а земля рекультивована і тому на його думку її можна використовувати із іншим рівнем орендної сплати.


Депутат міської ради Євген Алімов, голова фракції “Батьківщини” підтримав точку зору колеги по депутатському корпусу і висловився, що позиція депутатів, коли вони стали на сторону підприємця, є помилковою з різних причин.

Під час голосування, депутати не проголосували за поправку щодо зменшення плати і не проголосували по цьому проекту вцілому. Проти проекту голосували депутати різних фракцій і депутатських груп, в тому числі і провладні, і опозиційні сили в міській раді.

Під час голосування та підведення його підсумків відбувся цікавий діалог, що зафіксовано на запису офіційної трансляції сесії міської ради. Діалог відбувся між секретарем ради та міським головою після того, як секретар міськради побачила, що кількість депутатів, які можуть не підтримати зменшення плати комерсанту є критичним і проект не отримає підтримки більшості.

Голова лічильної комісії, депутат Наталія Олійник: «П’ятнадцять «за».

Секретар міської ради Олена Богоявленська: «Людина прийшла до ради…»

Олександрійський міський голова Степан Цапюк: «Та успокойся!»

Секретар міської ради Олена Богоявленська: «…Ми просто в кідалово іграєм»

Голова лічильної комісії, депутат Наталія Олійник: «…І 9 утрималось»

Олександрійський міський голова Степан Цапюк: «Рішення не прийнято. Дякую».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: