Об’єднані громади Олександрійського району самостійно розпоряджатимуться сльськогосподарськими землями

21.01.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22688-obednani-gromadi-oleksandrijjskogo-rajjonu-samostijjno-rozporyadzhatimutsya-slskogospodarskimi-zemlyami

Новопразька, Приютівська і Попельнастівська об’єднані громади Олександрійського району почали процедуру отримання у власне розпорядження земель сільськогосподарського призначення, повідомляють “Олександрійські новини”.

18 січня в Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області п’ять новостворених об’єднаних територіальних громад, серед яких і три з Олександрійського району, підписали меморандуми про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі сільгоспземель державної власності у комунальну, повідомляє Кіровоградська обласна державна адміністрація .

У меморандумі сторони, в особі начальника Головного управління Держгеокадастру та сільського/селищного голови, який виступає від імені об’єднаної територіальної громади, фіксують взаємні зобов’язання та підходи до процесу. Також у документі зафіксовані основні етапи такої передачі та їх послідовність, деталізовані строки в частині видачі наказу про проведення інвентаризації тощо. Сторони зобов’язуються максимально сприяти процесу передачі на всіх етапах. Меморандуми підписали голови Добровеличківської, Новопразької, Приютівської селищних та Дмитрівської і Попельнастівської сільських ОТГ.

Як зазначив начальник ГУ Держгеокадастру в області Ігор Зінченко, меморандум – це декларація про наміри. Офіційно ж процедура передачі ділянок стартує після того, як рада ОТГ прийме на сесії рішення про звернення до Держгеокадастру щодо передачі земель, а Головне управління Держгеокадастру в області отримає відповідне клопотання.

Механізм передачі земель ОТГ у середньому триває кілька місяців. Після завершення даної процедури вищезазначені об’єднані територіальні громади отримають у комунальну власність понад 17,3 тисячі га.

У 2018 році Україні в рамках поглиблення децентралізації Кабінет Міністрів України прийняв рішення про передачу землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам. У минулому році у власність 650 ОТГ було передано понад 1,5 млн га сільгоспземель. Зокрема на Кіровоградщині 13-ти об’єднаним територіальним громадам передано в комунальну власність 25,5 тис.га земель сільськогосподарського призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: