В Олександрії відновлюється після 5 років перерви суд по позову екс-секретаря міської ради Вікторії Ставицької

17.01.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22669-v-oleksandriyi-vidnovlyuetsya-pislya-5-rokiv-perervi-sud-po-pozovu-eks-sekretarya-miskoyi-radi-viktoriyi-stavickoyi

Справу за позовом Вікторії Ставицької, секретаря Олександрійської міської ради у 2009-2012 роках, 19 лютого після п’ятирічної паузи розгляне суд, повідомляють “Олександрійські новини”.

Відповідний запис про розгляд судової справи є у системі «Судова влада України» серед списку справ, призначених до розгляду Олександрійським міськрайонним судом.

Як зазначено в ухвалі суду, справа стосується “визнання звільнення незаконним та поновлення на робот”.

Перед цим, позовну заяву 2013 року, суд призупинив у розгляді, очікуючи остаточне рішення по справі № 1118/10578/12, щодо скасування рішення Олександрійської міської ради про звільнення Вікторії Ставицької. Судом встановлено, що «рішення Олександрійської міської ради Кіровоградської області №762 “Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади секретаря Олександрійської міської ради 6 скликання” є необґрунтованим, тобто без урахування всіх обставин, що мають значення для прийняття рішення; не добросовісне; не розсудливе; без дотримання принципу рівності перед законом. Отже позовні вимоги про скасування рішення Олександрійської міської ради Кіровоградської області підлягають задоволенню».

На сьогодні, рішення по справі № 1118/10578/12 вступило у законну силу і пройшло всі інстанції: Олександрійський міськрайонний суд, Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд і Вищий адміністративний суд України.

Своєю ухвалою від 27 грудня 2018 року, яка оприлюднена на початку січня, Олександрійський міськрайонний суд вирішив продовжити розгляд судової справи № 398/7337/13 про відновлення на роботі. Дію про відновлення судового розгляду щодо поновлення на роботі, суд аргументував тим, що «відпали обставини, які викликали зупинення провадження у справі».

«Суд вважає за необхідне відновити провадження у справі, прийняти справу до свого провадження та призначити справу до судового розгляду», – зазначено в ухвалі.

Нагадаємо, “Олександрійські новини” повідомляли, що суд остаточно встановив незаконність звільнення секретаря міськради в Олександрії.

Як прокоментувала “Олександрійським новинам” Вікторія Ставицька, вона дізналась про поновлення розгляду справи після отримання документів із суду і зараз матеріали справи опрацьовує адвокат.

 “У мене немає мети отримати якісь компенсації, бо це буде виплата з бюджету міста і я з самого початку говорила, що мета мого позову — не гроші. Я взагалі не ініціювала розгляд справи і сама здивувалась коли отримала ці документи. вже пройшло практично 5 років і свого часу ми вже довели у суді, що рішення було незаконним. Вважаю, що ця справа все ж має бути доведена до кінця. Можливо це змусить в інших випадках, посадовців поважати закон і не порушувати його, поважати трудові права людей”, —  прокоментувала В. Ставицька.

Вікторія Ставицька у 2006 році обрана депутатом Олександрійської міської ради. Була обрана у 2009 році, і обіймала до 2012 року, посаду секретаря Олександрійської міської ради. Це — друга за значимістю, посада в Олександрійській міській раді.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: