На Кіровоградщині розпочала роботу інтелектуально-аналітична система відеоспостереження “Безпечна Кіровоградщина”

28.12.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22573-na-kirovogradshhini-rozpochala-robotu-intelektualno-analitichna-sistema-videosposterezhennya-bezpechna-kirovogradshhina

На Кіровоградщині розпочала роботу інтелектуально-аналітична система відеоспостереження “Безпечна Кіровоградщина” повідомляють “Олександрійські новини”.  

Систему відеоспостереження з потужною аналітичною складовою Головне управління Національної поліції отримало наприкінці 2018 року. На створення вказаної системи виділено понад 1,6 мільйона гривень з обласного бюджету в рамках реалізації комплексної Програми профілактики злочинності в області на 2016-2020 роки та відповідних місцевих програм інформує офіційний сайт Кіровоградської обласної державної адміністрації.

За допомогою цієї системи можна буде відшукати транспортний засіб за номерним знаком або маркою, кольором, типом автомобіля, а це – сприятиме розкриттю правопорушень по «гарячих» слідах, оскільки більшість тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень скоюється з використанням автомобіля. Комплекси відеоспостереження також можуть виконувати функції запобігання злочинам, безпеки населення, охорони майна, техногенної безпеки, зниження рівня терористичних загроз тощо. Робота з розширення функцій та кількості зон покриття триває.

Відповідні комплекси відеоспостереження вже встановлено на виїздах з обласного центру в напрямку міст Знам’янка, Кривий Ріг, Миколаїв, Умань та села Соколівське Кропивницького району. Ще три таких комплекси та близько п’яти оглядових smart-камер планується встановити в обласному центрі до 14 січня 2019 року. Також придбано cloud-платформу для збору, обробки та накопичення відеоданих, сервер управління cloud-платформою, відеосервери зберігання даних, побудовано мережеву інфраструктуру.

Варто зазначити, що одну камеру з можливістю зчитувати номерні знаки встановлено у місті Гайворон, а також три оглядових smart-камери та одну роботизовану камеру.

Система відеоаналітики обласного центру налічує 16 відеокамер, 2 з яких мають функції розпізнавання номерних знаків та встановлені на виїзді з Кропивницького до міста Київ, 3 мають функції розпізнавання облич та встановлені в центральному сквері міста, 1 роботизована камера встановлена на площі Героїв майдану, інші 10 – оглядові.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: