Олександрійська делегація на Софійському майдані підтримувала рішення про створення єдиної помісної церкви (фото)

17.12.2018 00:00:009 переглядівАвтор: admin
/news/22491-oleksandrijjska-delegaciya-na-sofijjskomu-majjdani-pidtrimuvala-rishennya-pro-stvorennya-edinoyi-pomisnoyi-cerkvi-foto

Олександрійська делегація підтримувала на Софійському майдані рішення про утворення Єдиної помісної церкви, повідомляють «Олександрійські новини». Зранку і до проголошення рішення собору олександрійці перебували на площі перед Софією, де відбувалось спілкування із вірянами, які прибули з усіх куточків України.

До олександрійців підійшов голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, який фотографувався на пам’ять із всіма учасниками делегації.

Олександрійці розгорнули декілька національних прапорів біля великого екрану на майдані, поруч із майданчиком для преси. На майдані був організований обігрів, можна було попити гарячого чаю чи кави. На сцені, де очікували проголошення створення помісної церкви, виступали відомі в Україні артисти і актори, історики, громадські діячі, священики, бійці АТО.

Волонтер, народна артистка України Оксана Білозір згадала про те, що саме на Софійському майдані відбувались найважливіші події української історії: «І саме тут, сьогодні, буде реалізована наша велика мрія. Мати свою церкву! На своїй, Богом даній землі… І ми не тільки сьогодні позбавляємось від духовного рабства, від приниження, від упослідження, а ми повертаємо собі духовну спадщину».

Ігор Гордійчук, герой АТО, наголосив, що українська церква є тією частиною боротьби народу, яка дозволить зміцнити Україну. «Ви бачите як дуже важко нам дається свобода і незалежність. 

Ворог зараз бачить, що військовою силою нас йому вже ніколи не здолати. Він зараз кегебешно-тоталітарними методами, під шантажом, як і раніше вже в історії було, намагатиметься тиснути на нас політичними, економічними, іншими шляхами. Створення української помісної автокефальної церкви є фундаментом для нашого психологічного загартування, готовності до боротьби»

Тарас Петриненко, відомий співак і композитор зазначив: «Люди добрі! Наша країна прекрасна. Вона трошки затуркана. Вона століттями нищена, але не знищена і ніколи не буде знищена. Господи, допоможи нам нарешті стати нормальною, цивілізованою, потужною країною. Господи, помилуй нас».

Народна артистка України Ада Роговцева, закликала всіх скористатись шансом, який дає історія: «Мої рідні, я щаслива, що дожила до цього дня. Це велика честь стояти тут і говорити з вами. У кожної людини своя доля. І колись, ця доля дає шанс. У кожного народу є доля. І гріх не скористатися цим шансом, коли він Господом даний нам».

Олександрійці дочекались із багатолюдним майданом проголошення обрання очільника Православної церкви України та вітального слова очільника Православної церкви України Епіфанія.

Фото Віктора Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: