В Олександрії управління освіти дискваліфікувало конкурентів найдорожчої пропозиції по закупівлі яєць

11.12.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/22451-v-oleksandriyi-upravlinnya-osviti-diskvalifikuvalo-konkurentiv-najjdorozhchoyi-propoziciyi-po-zakupivli-yaec

Переможцем відкритих торгів управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради стала підприємець, яка запропонувала найвищу ціну. Два інших конкуренти дискваліфіковані з інтервалом у декілька днів, повідомляють «Олександрійські новини».

Оголошення про закупівлю 10000 яєць управління освіти оголосило у листопаді. У відкритих торгах брали участь три підприємці: Катерина Аврахова із пропозицією 19800 грн., Юлія Лукашевська із пропозицією 20999 грн. і комерсантка Наталія Мазаратій, яка задекларувала ціну 24600 гривень.

22 листопада К.Аврахова визнана переможцем, але 4 грудня тендерна документація виявилась такою, що на думку тендерного комітету управління, не відповідає вимогам. 5 грудня тендерний комітет затверджує рішення про те, що підстав для відхилення тендерної пропозиції наступного учасника торгів, Юлії Лукашевської, немає. 6 грудня, тендерний комітет повторно розглядає пропозицію і виявляється, що тендерна пропозиція «не відповідає умовам тендерної документації». Цього ж дня переможцем, з яким висловлено намір укласти договір визнано комерсантку, яка запропонувала найвищу ціну – Наталію Мазаратій.

Як свідчить запис в системі «Прозоро» на сторінці торгів, Наталія Мазаратій подала вимогу щодо усунення порушень по закупівлі. Наприкінці робочого дня 6 грудня, ця вимога задоволена.

Організатори торгів пояснили такі дії із закупівлею тим, що перший із переможців не підтвердив своє бажання співпрацювати, а другий учасник подав документи із численними помилками.

«Коли я переглядаю документи, я найшла помилки, що учасник не додав договір мені, аналогічний, по цьому досвіду. Тобто ця людина не торгувала яйцями. Мені потрібен досвід про аналогічні договори. Це є по закону велика помилка. Там не буду перечислять порушень – це одне з порушень. Я його дискваліфікую і переходжу на третього учасника… 18 грудня ми підписуємо договір і будемо дітей кормить…», —  прокоментувала хід закупівлі секретар тендерного комітету Ольга Шибанова.

«Тут немає ніяких схем. Є конкретний факт порушення… По закону Мазаратій не мала права впливать на цю закупівлю. Вона могла подати відгук або скаргу тільки на заперечення щодо її закупівлі. Це могла написати будь-яка людина, яка навіть не брала участі…, що вона вважає, що вона не вважає».

Коментуючи реагування саме у вигляді дискваліфікації щодо процедури закупівлі на вимогу іншого учасника торгів, секретар комітету зазначила, що «Це требує процедура «Прозорро». У мене немає других варіантів на яку кнопочку нажать, щоб перейти… Технологічно так передбачено… Я просто написала одне: «дискваліфіковано».

Розмір бюджетної закупівлі становить 25 тисяч гривень. Підприємниця Н. Мазаратій у 2018 році стала переможцем у багатьох закупівлях за бюджетні кошти, на суму 81,1 мільйони гривень. Вона є постачальником продуктів для Національної академії Служби безпеки України, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, лікарень і відділів освіти різних районів та міст України, зокрема міст Полтави і Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: