Громада храму Христа Спасителя планує спорудити новий храм в Олександрії у стилі козацького бароко

10.12.2018 00:00:004 переглядаАвтор: admin
/news/22444-gromada-khramu-khrista-spasitelya-planue-sporuditi-novijj-khram-v-oleksandriyi-u-stili-kozackogo-baroko

Новий храм планується спорудити в Олександрії на території, яка знаходиться біля парку «Молодіжний» та автовокзалу на вулиці Садовій, що веде до найбільшого мікрорайону міста, повідомляють «Олександрійські новини».

«З 9 гектарів, що знаходяться під територією парку, розглядається надання 50 соток під забудову храму, а саме – це руїни колишнього кінотеатру. Громада храму неодноразово зверталася до мерії щодо надання земельної ділянки для будівництва храму, а саме: площа Попова, парк Кравченка та ін. Але отримали відповідь, що тільки в парку “Молодіжний” залишилася вільна територія. Будівництво храму посприяє покращенню благоустрою парку та міста в цілому», – повідомляє на особистій сторінці у фейсбук отець Сергій, настоятель храму Христа Спасителя.

«Ми не плануємо використовувати для діяльності церкви всю територію, хоча спільними зусиллями громади будемо намагатись її доглядати, утримувати у належному стані. Це – наша спільна праця. Парк – власність олександрійської громади, він для всіх олександрійців, хто матиме бажання користуватись цим місцем для відпочинку. Духовний центр – новий храм – об’єднуватиме людей, він буде закликати дослухатись до Бога, сповідувати заповіді Божі», – прокоментував «Олександрійським новинам» отець Сергій. Він також уточнив, що спорудити храм планується у стилі, який притаманний класичним українським православним храмам.

Нагадаємо, як повідомляв «Голос громади», запит від імені олександрійських вірян Української Православної церкви Київського Патріархату про виділення земельної ділянки під будівництво храму озвучив на позачерговій сесії Олександрійської міської ради голова фракції БПП «Солідарність» Віталій Заріцький. Заперечень щодо цього запиту не було, а Олександрійський міський голова Степан Цапюк повідомив, що вважає цей депутатський запит слушним і дав доручення управлінню житлово-комунального господарства під час розробки проекту реконструкції парку, врахувати пропозицію щодо ділянки під будівництво храму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: