Олександрійці та інші жителі Кіровоградщини споживатимуть воду за тарифом, який на третьому місці в Україні

26.10.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22142-oleksandrijjci-ta-inshi-zhiteli-kirovogradshhini-spozhivatimut-vodu-za-tarifom-yakijj-na-tretomu-misci-v-ukrayini

Олександрійці та інші жителі Кіровоградщини споживатимуть воду за тарифом, який на третьому місці в Україні

Запропонована обласним водоканалом тарифна позиція по водопостачанню «не дуже відповідає реальності». Про це повідомляють «Олександрійські новини» з посиланням на точку зору заступника голови Громадської ради при Кіровоградські обласній державній адміністрації Миколи Гречухи на прес-конференції з питання підвищення тарифів на воду у Кіровоградські області, онлайн-трансляцію якої проводить Центральноукраїнське бюро новин».

«…З 1 січня для нас підняття цінової пропозиції до 35 гривень… Чму така ситуація відбувається? Чому обласна рада за останній рік внесла до 15 мільйонів гривень прямих вливань в данну систему, в дане підприємство? Виходить що ми з вами, як споживачі, маємо платити один з найбільших тарифів в Україні, а саме, який займає третє місце. Дорожче тільки Закарпаття і Маріуполь. При цьому обласний бюджет дотує дане підприємство», – зазначає М.Гречуха.

Також на думку представника громадської ради, у склад нових тарифів закладені завищені показники зростання заробітної плати на рівні 34% та значні обсяги використання хлору, який закуповується за немалі кошти.

На думку заступника голови Громадської ради, питання тарифів має обговорюватись на громадських слуханням на місцях, як це передбачено у  положенні, що регулює питання об’єднання водоканалів області.

Нагадаємо, раніше було ухвалено рішення про об’єднання водоканалів області, в тому числі міста Кропивницький, Олександрія, Світловодськ і Знам’янка у єдине підприємство.

Як повідомили напередодні в обласному комунальному виробничому підприємстві «Дніпро-Кіровоград», 19 жовтня 2018 року ОКВП «Дніпро-Кіровоград» провело відкрите обговорення та проінформувало споживачів, громадські організації, засоби масової інформації та інших зацікавлених осіб про необхідність встановлення тарифів на 2019 рік на принципах гласності та відкритості. На цьому обговоренні, як свідчить оприлюднений протокол зібрання, підприємство запропонувало ухвалити згаданий вище тариф – 18,86 грн. за кубічний метр водопостачання та 14,28 грн. за водовідведення.

Фото”Pixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: