В Олександрії зникли пільгові рейси в повному обсязі

26.10.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22139-v-oleksandriyi-znikli-pilgovi-rejjsi-v-povnomu-obsyazi

Олександрійці переконують, що пільгові рейси в Олександрії взагалі не здійснюються, повідомляють «Олександрійські новини». Про це журналісти міського порталу дізнались вивчивши ситуацію на ринку автобусних перевезень та перевіряючи виконання пільгових рейсів на декількох міських маршрутах автобусів.

Про те, що рейси мають відбуватись, але їх на маршрутах немає, повідомили спочатку жителі міста, які намагались співставити офіційну інформацію на сайті міської ради, публікацію графіку руху у газеті «Городской курьер/Міський кур’єр» та їх реальне прибуття на місця зупинок. За інформацією скаржників, вони усно звертались до представників міської влади, однак відповіді ніякої не отримали.

Спочатку журналісти отримали підтвердження про проблеми на кільцевому маршруті №3. Потім з’явилась скарга жителів міста і щодо маршруту № 5, де пільгові рейси не виконуються взагалі, окрім понеділка. Зокрема, понеділковий пільговий рейс відбувався 22 жовтня.

Для того щоб змінити графік руху автобусів, необхідно ухвалити декілька рішень виконкому. Чинне рішення та графік руху пільгових рейсів на офіційному сайті говорить, що наразі всі пільгові рейси мають бути збережені.

25 жовтня, на відзначенні до Дня автомобіліста, нагороди отримали виключно рядові працівники автобусних перевізників. Жодного представника чи особисто міського перевізника на нагородженні не було помітно. Це є дивною ситуацією, оскільки традиційно одразу декількох перевізників нагороджували грамотами та подяками, а їх присутність була помітна на щорічних схожих заходах.

Жодної офіційної інформації щодо масового скорочення пільгових рейсів у офіційних джерелах знайти не вдалось.

Є лише одне повідомлення, що датоване початком жовтня у вигляді коментаря щодо пільгових перевезень, Олександрійського міського голови Степана Цапюка. На засіданні виконкому, він поінформував, що перевізники перейшли у стан конфлікту з міською владою: «Сегодня у нас уже несколько дней объявили забастовку перевозчики». При цьому він не зазначає які саме та у яких обсягах (детальніше – на відео о 28 хвилині 26 секунд).

Степан Цапюк говорить, що він може спробувати здійснити перехід в Олександрії на фінансування пільгових перевезень у вигляді монетизації пільг на громадському транспорті. Питання фінансування пільг на автобусному міському сполученні він пропонує розглянути на громадських слуханнях.

Після цієї заяви, оголошення про проведення слухань не було.

Нагадаємо, що  «Олександрійські новини» повідомляли безкоштовні рейси по понеділках в Олександрії скасували

Фото”Pixabay


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: