Олександрійці зможуть оголосити себе банкрутами і отримати мораторій на стягнення боргів

19.10.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22090-oleksandrijjci-zmozhut-ogolositi-sebe-bankrutami-i-otrimati-moratorijj-na-styagnennya-borgiv

Фізичні особи-підприємці отримали право визнавати себе боржником і отримувати статус неплатоспроможної фізичної особи. Таким чином олександрійські підприємці матимуть право отримати мораторій на задоволення вимог кредиторів, а також інші гарантії для відновлення своєї платоспроможності. Про це повідомляють «Олександрійські новини» з посиланням на текст нового Кодексу України з процедур банкрутства, який прийнято 18 жовтня. Відповідний кодекс вперше ухвалений парламентом у другому читанні та вцілому.

З моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, пред’явлення кредиторами вимог до боржника та задоволення таких вимог може відбуватися лише в межах провадження у справі про неплатоспроможність та у порядку, передбаченому Кодексом.

Арешт майна боржника та інші обмеження можуть бути застосовані виключно господарським судом, а накладені раніше арешти можуть зніматися.

На боржника припиняється нарахування штрафів та інших фінансових санкцій, а також відсотків за зобов’язаннями. Також вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів. Строк виконання всіх грошових зобов’язань боржника вважається таким, що настав.

Новий кодекс передбачає вперше введення чіткої заборони на переміщення за межі країни боржника. Господарський суд за клопотанням арбітражного керуючого або з власної ініціативи може прийняти рішення про тимчасову заборону боржнику без дозволу суду виїжджати за кордон на період здійснення провадження у справі про неплатоспроможність.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів вводиться строком на 120 днів з моменту відкриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Мораторій не поширюється на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи. Також мораторій не застосовується до виплати та стягнення аліментів та виконання вимог за виконавчими документами немайнового характеру.

Захисні процедури Кодексу не застосовуються до громадян, які мають проблеми із законом, в тому числі якщо боржник був притягнутий до адміністративної або кримінальної відповідальності за неправомірні дії, пов’язані з неплатоспроможністю. Так само не спрацюють різноманітні захисні механізми і до тих, хто п’ять років до того вже визнавався банкрутом.

Фото “Pixabay”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: