Олександрійці молились на Софійській площі за Україну та помісну церкву

16.10.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22064-oleksandrijjci-molilis-na-sofijjskijj-ploshhi-za-ukrayinu-ta-pomisnu-cerkvu

Олександрійська делегація взяла участь у молитві за Україну, що відбулась на Софієвському майдані столиці України. Про це повідомляє журналіст «Олександрійських новин», який побував на заході у свято Покрови Богородиці, 14 жовтня.

У складі делегації з Олександрійського району були державні службовці, представники культури, православні віряни.

У заході взяли також учать найближчі сусіди Олександрійщини – Петрівський район та інші райони Кіровоградщини.

У молитві за Україну взяли участь Президент України Петро Порошенко та найвищі церковні особи різних релігійних конфесій православ’я. Перед заповненим Софієвським майданом виступив голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет, предстоятель Української автокефальної православної церкви Макарій, єпископ Української греко-католицької церкви Богдан Дзюрах, представник Української православної церкви Московського патріархату.

На майдані біля одного з найдавніших православних храмів України проголосили про те, що надалі шлях до утворення єдиної помісної церкви в Україні пролягає через православний собор, зібрання, на якому мають обрати очільника помісної церкви.

Всіх тих, хто матиме бажання приєднатись до помісної української церкви – вірян і священників -влада має захистити. В черговий раз пролунала теза про те, що захоплення храмів, насильницькі дії проти вірян іншого спрямування владою і церквою не підтримується і це може бути тільки провокаційна дія.

«Майдан був переповнений різними людьми. Поруч з нами були люди з Волинської області. Попереду столи віряни з Києва. Все було мирно і якось по домашньому затишно. Була спроба спровокувати нас на конфлікт. Підійшов якийсь незнайомець і намагався ламаною українською вкидати конфліктні тези. Ми запропонували йому самостійно переконатись у тому, що тут нічого лихого не відбувається, послухати і зробити висновки. Попросили не висловлюватись нецензурно. Після цього він імовірно, зрозумів, що тут конфлікту не буде і пішов собі геть. Спроба вкинути політичні гасла теж не вдавалась, бо ті хто прийшов на Софієвський майдан були налаштовані говорити про віру і церкву, а не перейматися політикою.

Охорона була помірною. Нас взагалі ніхто не перевіряв. Навпроти стояв в охороні хлопчина з Нацгвардії. Дуже серйозно за всім спостерігав, бо за його спиною була вже поруч трибуна, де релігійні і політичні діячі країни. Коли у молитві загадали українських воїнів, видно було по обличчю, що він зрозумів, що навколо побратими, люди, які підтримують українських солдат і офіцерів. Зовсім інша атмосфера тоді виникла, зналась якась прихована напруга», – розповів журналіст «Олександрійських новин», який сам брав участь у заході.

Фото “Олександрійські новини”







Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: