Олександрійські журналісти провели фактчекінг дій політиків по деблокуванню центральної площі

12.10.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22049-oleksandrijjski-zhurnalisti-proveli-faktcheking-dijj-politikiv-po-deblokuvannyu-centralnoyi-ploshhi

Політичні сили міської ради є не публічними, а частина з них взагалі не мають бажання пояснювати свої дії і маніпулюють думкою громадян. Такого висновку дійшли журналісти олександрійського видання «Городской курьер/Міський кур’єр», після проведення фактчекінгу дій місцевих політиків щодо деблокування площі Соборної, яке стало резонансним питанням порядку денного сесії Олександрійської міськради 5 жовтня.

 «Різниця між заявами і конкретними справами політиків дуже велика і постійно збільшується. Реальні дії – це одне. Голосування – зовсім інше. Саме перевірку обіцянок і їх виконання, ми і провели. Вибрали найбільш резонансу тему за останній час», – прокоментував «Олександрійським новинам» автор статті, журналіст Віктор Голобородько.

«Представники тільки двох політичних сил послідовно пропонували і голосували за проект рішення ради щодо центральної площі Олександрії Проголосували послідовно за проект деблокування представники двох фракцій – «Самопоміч» та «Солідарність». Усі інші політичні сили або проголосували прямо протилежно до своїх офіційних заяв або в останню мить «утримались»: «Батьківщина», «Радикальна Партія Олега Ляшка», «Сила людей». Депутати «Опозиційного блоку» свої дії не пояснювали і голосували проти».

На думку журналіста, деякі політики маніпулювали людьми і використали політичний момент для не зрозумілих цілей. 

«Частково політичні сили, що представлені у міській раді, взагалі відмовились від коментування своїх дій перед голосуванням. Частково відбулась маніпуляція, в яку залучили багатьох жителів Олександрії. Наприклад, одна з політичних партій зібрала більше тисячі підписів громадян і фотокопії цих підписних листів представлялись як доказ точки зору олександрійців. По факту, позиція людей взагалі не була врахована під час голосування депутатами саме цієї партії. Навіщо тоді збирались підписи? Що буде із конфіденційними даними людей? Ми не знайшли поки що остаточної відповіді, що підтверджувалась би документами чи фактами. Але цікаво те, що на все це певні політики витратили чималі ресурси. Ззовні як би немає результату. Але результат має бути. Можливо, це якісь домовленості чи «подарунки», яких ми поки що не помічаємо», – вважає журналіст. 

Він також повідомив, що наразі редакція неочікувано отримала чимало схвальних відгуків від читачів щодо продовження таких публікацій. Звернення стосуються перевірки конкретних обіцянок місцевих депутатів та їх виконання під час голосування.

«В місті не реалізовано механізм електронних петицій. Немає дієвого механізму контролю через громадські інститути. Якщо немає механізмів офіційних, люди звертаються до неофіційних способів висловити свою думку і довести її до влади. Тому, на мій погляд, і є запит на такі розслідування. Звісно ми будемо опрацьовувати пропозиції читачів з цієї тематики і готувати нові публікації», – вважає автор статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: