Олександрійцям нагадують, що з 1 жовтня починається призначення субсидії на опалювальний період

12.09.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/21833-oleksandrijjcyam-nagaduyut-shho-z-1-zhovtnya-pochinaetsya-priznachennya-subsidiyi-na-opalyuvalnijj-period

Для громадян, які проживають у помешканні з індивідуальним опаленням, розрахунок буде проводитись із 16 жовтня, а для мешканців будинків з централізованим опаленням – відповідно до розпорядження міського голови про початок опалювального сезону, повідомляється на сайті міської ради.

Громадяни, які протягом неопалювального періоду зверталися з новими заявами для отримання житлової субсидії через комісію, повинні на початку опалювального сезону знову подати заяву та декларацію, крім тих, хто звертався за призначенням субсидії на понаднормову площу житла.

Іншим громадянам, у яких не відбулося жодних змін, буде проведено автоматичний перерахунок житлової субсидії на опалювальний період.

Всім жителям, які не надали довідки про склад сім’ї у травні 2018 року на неопалювальний період, потрібно надати їх на початок опалювального періоду.

Усі домогосподарства, які користуються житловою субсидією, повинні своєчасно повідомляти про зміни, що відбуваються у складі сім’ї. Якщо хтось із громадян своєчасно не повідомить про зміни, згідно з новим Порядком, сума субсидії повертається за весь період призначення.

Для громадян, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, норма газопостачання становить 4,5 куб.м, електропостачання – 30 кВт*г.

Новим Порядком введено обов’язок для громадян, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, щомісячно сплачувати обов’язкову частку плати за послуги, незалежно від обсягу спожитих послуг. У разі несплати обов’язкової частки надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.

У липні цього року Міністерство соціальної політики ввело в дію сайт subsidii.ioc.gov.ua, на якому кожен громадянин за своєю поштовою адресою може дізнатися, чи призначена субсидія та який її розмір на опалювальний і неопалювальний періоди.

1 вересня закінчився термін подачі заяв на монетизацію частини невикористаної субсидії на газ і електроенергію, що використовувались для опалення житла.Цього року із заявами звернулось 3570 домогосподарств. Середня сума виплати становить близько 700 грн.

Відповідно до внесених змін до постанови, у містах обласного значення виплата проводиться лише через банківські установи.


Хто ще не встиг з поважних причин подати відповідну заяву до управління соцзахисту, можуть це зробити до 1 листопада.

Фото”Pixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: