Асоціація рибалок України застерігає яку рибу небезпечно купувати олександрійцям

01.08.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/21544-asociaciya-ribalok-ukrayini-zasterigae-yaku-ribu-nebezpechno-kupuvati-oleksandrijjcyam

Відрізнити інфіковані ботулізмом продукти від якісних – практично неможливо, тому кращий спосіб захистити своє здоров’я – утримуватися від їжі, про якість якої вам нічого невідомо. У зоні ризику – копчена, в’ялена і солона риба, гриби домашнього консервування, а також домашня ковбаса, м’ясні і рибні консерви, повідомляє Асоціація рибалок України, яку цитують «Олександрійські новини» з офіційного прес-релізу.

«Масштаб нелегального вилову риби наблизився до офіційного. За неофіційними даними тіньовий ринок рибної продукції оцінюється в 6 млрд. грн. Незаконно виловлена риба переробляється нелегально і реалізується в «тіні». При таких обставинах, ні про який контроль якості мови бути не може. Від покупки такої продукції ми з вами не застраховані навіть в супермаркетах. Адже при прийомі товару на реалізацію вони вимагають мінімальну кількість документів, які недобросовісний ділок може виписати прямо у себе «на коліні», – зазначається у тексті прес-релізу Асоціації.

Голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков рекомендує притримуватись певних пересторог під час вибору риби і її придбанні у магазинах чи на ринках: «ПАМ’ЯТАЙТЕ! Риба повинна бути тільки вищої якості, все інше – це сумнівний рибний продукт небезпечний для вашого здоров’я. Елементарні правила при виборі свіжої риби: у риби повинні бути рожеві зябра, яскраві очі (якщо вони впали, а кришталики очей каламутні – це перші ознаки що риба було давно спіймана). Натисніть на тіло риби, ямка повинна тут же випростатися, якщо цього не відбувається і після натискання залишається западина, це говорить про те, що в м’ясі риби почалися незворотні процеси і краще пройти стороною повз цього продукту. Понюхайте рибу, вона повинна пахнути свіжістю, але якщо від неї неприємний запах, ні в якому разі не купуйте її. Рибний продукт дуже корисний для людського організму, але за умови, якщо він свіжий. Неякісний рибний продукт може бути смертельно небезпечний. Риба, як продукт харчування, не має маркування. Дуже рідкісний виробник маркує тушку риби. Безвідповідальні суб’єкти господарської діяльності можуть підмішувати під документи виробника чужу, нелегальним способом вироблену продукцію.

Не соромтеся перед покупкою копчену рибу понюхати. Якщо аромат копчення дуже різкий і хімічний, значить, рибу точно готували за допомогою рідкого диму. У правильно приготовленого свіжого продукту повинен бути присутнім легкий аромат копчення і приємний запах деревного диму. На жаль, рідкий дим не заборонений законом, і іноді його використовують навіть в поєднанні з натуральним копчення. Наприклад, спочатку рибу тримають над дровами, щоб надати їй трохи справжнього аромату, а потім «доготовляють» в рідких препаратах (або в зворотній послідовності)».

Нагадаємо, що ботулізм- один із поширених видів отруєння жителів Кіровоградщини. Протягом другої половини 2017 року в Кіровоградській області від отруєнь грибами та ботулізму постраждали 14 жителів. Одна людина померла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: