Погода в Олександрії на вихідні та понеділок, 23 липня

20.07.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/21480-pogoda-v-oleksandriyi-na-vikhidni-ta-ponedilok-23-lipnya

У суботу 21 липня
ранкові хмари затримаються в Олександрії до вечора, а потім розсіються. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

Температура повітря вдень +25..+27, а вночі +19..+21. Атмосферний тиск становитиме 743-746 мм. рт. ст. Відносна вологість повітря 61%..95%. Вітер переважно північно-західний, до 3,7 м/с.

Народний прогноз погоди: 21 липня вшановується пам’ять святого великомученика Прокопа. У народі святого Прокопа називали Жнивником, оскільки у цей час починали в’язати снопи. Також у цей день відзначається свято Казанської ікони Божої Матері. У народі говорили: “Хто на Казанську одружиться, щасливий буде”, тому в цей час справлялось багато весіль. По цьому дню судили про найближчу зиму: “Що Казанська покаже, те й зима скаже”. З 21 липня починається найсильніша спека.

У неділю 22 липня, хмарна погода протримається в Олександрії весь ранок та день, а ввечері небо проясниться. Без опадів.

Температура повітря вдень +28, а вночі +20. Атмосферний тиск становитиме 745-746 мм. рт. ст. Відносна вологість повітря 61%..95%. Вітер змінного напрямку, до 3,9 м/с.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам’ять священномученика Панкрата і Кирила. На Панкрата і Кирила пробують перші огірки з городу. У народі цей день називався чорничним, оскільки з 22 липня починали збирати чорницю. За народним повір’ям, “чорниця відводить від живота лихо”, вона “лікує виразку шлунку, чистить кров, відновлює роботу печінки”. Наші пращури помітили, якщо цей день спекотний, то у грудні варто чекати на сильний холод.

В понеділок, 23 липня
в Олександрії ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів.

Температура повітря вдень +28, а вночі +19. Атмосферний тиск становитиме 743-744 мм. рт. ст. Відносна вологість повітря 46%..85%. Вітер змінного напрямку, до 3,1 м/с.

Народний прогноз погоди: 23 липня відзначається день преподобного Антонія Печерського. У минулі часи помітили, якщо в цей день буде глухий грім – до тихого дощу, а якщо грім гучний, можна чекати на зливу. З давніх часів до нас дійшло цінне зауваження для рибалок: якщо грім у пісний день (середа і п’ятниця) – у рибалок буде хороший улов риби.

Фото: Pixabay

Джерело: “Синоптик”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: