На Кіровоградщині торгували немовлятами

18.07.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/21456-na-kirovogradshhini-torguvali-nemovlyatami

Генеральна прокуратура звинуватила медичний центр BioTexCom у торгівлі немовлятами. Про це заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє
CBN з посиланням на прес-службу ГПУ. Клініка репродуктивної медицини надавала медичні послуги щодо здійснення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ) методом сурогатного материнства.За даними Генерального прокурора, клініка діяла у Києві, Кропивницькому, Львові, Донецьку і Маріуполі.

За словами Генерального прокурора, хоча б один із батьків дитини, народженої за допомогою ДРТ методом сурогатного материнства, повинен мати генетичну спорідненість з плодом. Однак такої спорідненості не виявили.«В разі, якщо немає такої спорідненості, то очевидно, що йдеться про просто українське немовля, яке незаконно кримінальним способом передається, фактично продається в іншу країну, що, на жаль, і сталось у цьому випадку», – повыдомив Юрій Луценко.

«В цілому йдеться не лише про поодинокий випадок, йдеться про те, що зазначений медичний центр провів щонайменше 1 000 операцій по сурогатному материнству, і, на жаль, ми бачимо, що у багатьох випадках не було дотримання норм закону. У зв’язку з цим слідство буде наполягати на арешті всіх, хто обґрунтовано підозрюється у скоєнні даного злочину», – додав Генеральний прокурор.

“Представнику зазначеного медичного центру повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 149 Кримінального Кодексу України, а головному лікарю цього ж медичного центру – за частиною 3 статті 149, частини 1 статті 366 Кримінального Кодексу України” – зазначив очільник ГПУ

Відповідно до кримінального законодавства інкриміновані злочини є особливо тяжкими, за вчинення яких передбачене покарання у вигляді позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Фото: Pixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: