Корейська фірма показала перспективи дронів для Приютівської громади (Фото)

13.07.2018 00:00:007 переглядівАвтор: admin
http://www.alnews.com.ua/news/21422-korejjska-firma-pokazala-perspektivi-droniv-dlya-priyutivskoyi-gromadi-foto

Науково-практичний семінар щодо перспектив використання дронів у сільському господарстві та для потреб Приютівської об’єднаної територіальної громади відбувся 12 липня в Олександрії.

Заняття організували Приютівська громада спільно з Олександрійським аграрним ліцеєм, Льотною академією з Кропивницького та південнокорейською компанією “SafeusDrone” за сприяння облдержадміністрації, передають кореспонденти «Олександрійських новин».

Як розповів керівник центру БПЛА льотної академії НАУ Юрій Ковальов, зараз існує близько тисячі напрямків використання дронів, і можливості постійно розширюються. У сільському господарстві дрони можна використовувати для точної обробки посівів – усі параметри задаються через комп’ютер, і дрон сам виконає необхідну роботу. Їх також можна застосовувати для охорони, спостереження, пошукових робіт чи перенесення вантажів до 10 кілограмів.

Компанія “SafeusDrone” показала можливості своїх дронів у різних галузях. За словами представника фірми Шин Мо Се, у Південній Кореї використання дронів дозволило аграріям підвищити урожайність втричі.

Представники льотної академії, Приютівської громади, південнокорейської компанії та аграрного ліцею підписали Меморандум про співпрацю та впровадження інноваційних технологій на базі громади.

Голова Приютівської об’єднаної територіальної громади Андрій Коломійцев розповів кореспондентам “Олександрійських новин”, що одним із напрямків співпраці буде розвиток на базі Олександрійського професійного аграрного ліцею регіонального Центру безпілотних літальних апаратів для потреб Приютівської громади. Тут обслуговуватимуть безпілотники, які буде використовувати громада. Крім того, за словами Коломійцева, Приютівська громада зможе брати активну участь у підготовці пілотів дронів.

Посадовець відзначив, що дрони в Приютівській громаді планують використовувати не лише у сільському господарстві. Розглядають варіанти їхнього застосування для охорони, боротьби з пожежами, контролю за незаконними вирубками. “Протягом року будемо ставити питання про придбання таких апаратів”, – розповів Коломійцев.

Серед амбітних проектів очільник громади назвав ідею організувати на території Приютівської ОТГ гурток із дрон-рейсінгу, аби зацікавити молодь. Для цього треба придбати обладнання, зібрати вмотивованих дітей і створити трасу для тренувань, зазначив Андрій Коломійцев.

Фото: «Олександрійські новини»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: