Олександрійським кафе можуть дозволити продавати алкоголь після 22:00

19.06.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/21214-oleksandrijjskim-kafe-mozhut-dozvoliti-prodavati-alkogol-pislya-2200

Олександрійська мерія планує внести чергові зміни в порядок роботи місцевих кафе і ресторанів. Цього разу мова йде про правила продажу алкоголю вночі. Можливість реалізовувати міцні напої з 22:00 до 08:00 можуть надати закладам ресторанного господарства.

Відповідний проект рішення про внесення змін до “Положення про регулювання порядку торгівлі і реклами алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів на території м. Олександрії” опублікували на сайті Олександрійської міськради.

Документ передбачає виключити із переліку закладів, яким заборонено продавати алкоголь вночі, заклади ресторанного господарства. При цьому заборона продовжить діяти для магазинів. Тобто, легально придбати пиво чи міцний алкоголь після 22:00 можна буде лише в кафе, які будуть працювати в цей час (зміни до абзацу 7 пункту 1.2 розділу 1 “Порядок реалізації алкогольних напоїв та відповідальність за порушення даного порядку на території м. Олександрії”). Відповідно до діючих норм, роздрібна торгівля міцними напоями з 10-ої вечора до 8-ої ранку заборонена “у всіх закладах торгівлі та ресторанного господарства, незалежно від режиму роботи”.

Ще одна зміна, яку передбачає проект рішення, – вивести з-під дії заборони на нічну торгівлю алкоголем ресторани, які розміщені у житлових будинках, тобто не мають окремої будівлі (нова редакція абзацу 2 пункту 4.1 розділу 4 “Відповідальність за порушення порядку реалізації та вживання алкогольних напоїв та тютюнових виробів на території м. Олександрії”). Наразі виняток із переліку порушень правил торгівлі міцними напоями після 22:00 становлять лише заклади, розміщені в окремих будівлях.

Таким чином міська влада може повернути можливість законної торгівлі алкоголем вночі, але лише для кафе і ресторанів. Якщо скласти разом запропоновані зміни та попередню заборону на нічну роботу для п’яти кафе, напрошується висновок про імовірне надання додаткових привілеїв тим одиничним закладам, які зможуть законно працювати після 22:00. За нашими підрахунками, ледь не єдиним закладом, який зможе легально продавати міцні напої вночі, може стати кафе екс-депутата міської ради попереднього скликання.

Поки що рішення про внесення змін до вказаного Положення має розглянути виконавчий комітет, після чого за нього голосуватимуть депутати міської ради.

Як повідомлялося, виконавчий комітет зобов’язав працювати до 22:00 п’ять кафе: “Mc de Burg”, “Звезда Востока”, “У Міші”, “Black & White”, “Радуга”. 

Фото умовне: Рixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: