Пожежні перевірки в медзакладах Олександрії виявили порушення. Міській лікарні дали час до осені, щоб їх усунути

19.04.2018 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/20710-pozhezhni-perevirki-v-medzakladakh-oleksandriyi-viyavili-porushennya-miskijj-likarni-dali-chas-do-oseni-shhob-yikh-usunuti

З початку позапланових перевірок об’єктів з масовим перебуванням людей у Кіровоградській області опублікували результати візитів рятувальників до 59 об’єктів. В Олександрії пожежники відзвітували про перевірки у трьох медичних закладах. В усіх із них знайшли порушення.

Перелік об’єктів, де вже провели перевірки, та копії актів опублікували в Управлінні ДСНС в області.

Станом на 19 квітня є результати перевірок трьох установ в Олександрії: онкологічного диспансеру, дитячої лікарні та міської лікарні №1.

Найбільше порушень знайшли в міській лікарні № 1. У різних корпусах і приміщення медзакладу їх нарахували 44 – в адміністративному корпусі, в офтальмологічному, отоларингологічному, інфекційному, акушерському і патологоанатомічному відділеннях, а також в поліклініці №2 і господарських приміщеннях. Значна частина виявлених порушень стосуються технічного забезпечення: немає автоматичної сигналізації; не оброблені протипожежними засобами дерев’яні конструкції; не обслуговуються вогнегасники; недоукомплектовані пожежні щити.

Управління ДСНС подало щодо міської лікарні №1 позовну заяву до Кіровоградського окружного адміністративного суду про зупинення роботи будівель. Заступник начальника Олександрійського міськрайвідділу УДСНС Валерій Шеляшков пояснив “Олександрійським новинам”, що позов було подано ще минулого року щодо трьох будівель із найбільшою загрозою для людей.

Протягом року виявлені порушення не були усунуті, тому лікарню знову внесли до переліку об’єктів, щодо яких є позовні заяви. Суд дав дозвіл на експлуатацію лікарні до осені 2018 року. Якщо порушення залишаться, справу розглянуть повторно і приймуть одне з двох рішень: або подовжать строк на усунення проблем, або ці приміщення закриють для використання.

Краща ситуація в онкодиспансері
– 11 порушень. Головними із них є відсутність належної системи оповіщення й евакуації; не виконана протипожежна обробка дерев’яних конструкцій; не проводиться обслуговування та перевірка вогнегасників і пожежних кранів.

Найменше порушень фахівці ДСНС знайшли у дитячій лікарні – п’ять. Будівля не обладнана належною системою оповіщення про пожежу й управління евакуацією. У лікарні немає достатньої кількості вогнегасників й інвентарю для пожежних щитів, а також засобів захисту; не проводяться регулярні перевірки пожежних кранів.

Валерій Шеляшков також зазначив, що рішень за результатами квітневих перевірок ще немає. Обласні органи мають три місяці для подання заяв до суду, якщо порушення виявляться достатньо серйозними і їх не буде оперативно усунуто.

Як повідомлялося, позапланові перевірки на олександрійських об’єктах рятувальники розпочали з ТЦ “Гранд Плаза” 16 квітня.

Фото: сайт Міської лікарні №1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: