Рішення Олександрійської районної виборчої комісії оскаржили в суді чотири партії

19.03.2018 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/20424-rishennya-oleksandrijjskoyi-rajjonnoyi-viborchoyi-komisiyi-oskarzhili-v-sudi-chotiri-partiyi

Кіровоградський окружний адміністративний суд розглянув чотири позови від представників різних політичних сил на рішення Олександрійської районної виборчої комісії, яким проведено жеребкування та сформовано склад Приютівської та Новопразької виборчих комісій.

Представників різних політичних сил у суді представляла одна особа – Олег Банковський, депутат Олександрійської міської ради від “Опозиційного блоку” і постійний представник інтересів позивачів щодо скасування рішення про створення об’єднаних громад в Олександрійському районі.

Було подано позови від чотирьох партій: “Опозиційний блок”, “Сила людей”, “Відродження”, “За життя”.

Частково або повністю задоволено позови “Опозиційного блоку”, “За життя” та “Сили людей”, при цьому із різними формулюваннями. Розглядали позови різні судді. Усі засідання відбулися 16 березня, оскільки того вимагає терміновість ухвалення рішення з виборчої процедури.

Цю інформацію “Олександрійським новинам” підтвердила прес-секретар Кіровоградського окружного адміністративного суду Людмила Мусієнко.

“Опозиційний блок” просив визнати протиправною відмову у включенні своїх представників до виборчих комісій. Партія “За життя” також оскаржила відмову включити її представників до комісій, а також просила провести повторне жеребкування. В обох рішеннях суд зазначив, що відмовити у включенні до складу комісій не мали права та зобов’язав повторно розглянути Олександрійською районною виборчою комісією питання включення до складу виборчкомів.

Розглянувши позов “Сили людей”, суд скасував рішення районної виборчої комісії і зазначив, що треба провести повторне жеребкування. У цьому рішенні формулювання суду стосується конкретного прізвища представника “Сили людей”.

Натомість, партії “Відродження” суд відмовив у всіх позовних вимогах, в тому числі й у повторному проведенні засідань виборчої комісії.

Як прокоментував “Олександрійським новинам” ситуацію голова Олександрійської районної виборчої комісії Анатолій Куруп, комісія має намір подавати апеляцію на три рішення суду.

Всі судові рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду можуть бути оскаржені в Дніпропетровському апеляційному адмінсуді за декілька днів.

Нагадаємо, у п’ятницю на засіданні Олександрійської районної виборчої комісії затвердили
персональний склад Новопразької та Приютівської селищних виборчих комісій. Для встановлення порядку на засідання довелося викликати поліцію.

Фото умовне: i-vin.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: