Олександрійський політех планують передати на баланс області. Що зміниться?

14.03.2018 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/20381-oleksandrijjskijj-politekh-planuyut-peredati-na-balans-oblasti-shho-zminitsyai

Депутати Кіровоградської обласної ради погодилися на передачу Олександрійського політехнічного коледжу та ще чотирьох ВНЗ з державного на обласний баланс.

Відповідну інформацію повідомила прес-служба Кіровоградської облради вчора, 13 березня.

Таке рішення депутати прийняли 2 березня під час пленарного засідання. Відповідно до нього, облрада надала свою згоду на “безоплатну передачу цілісних майнових комплексів вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації із державної власності зі сфери управління Міністерства освіти і науки України до спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Кіровоградської області, із зобов’язанням використовувати їх за цільовим призначенням і не відчужувати у приватну власність”.

Одним із п’яти навчальних закладів, яких стосується це рішення, став ДВНЗ “Олександрійський полiтехнічний коледж”. Прокоментувати ситуацію “Олександрійські новини” попросили директора коледжу Ларису Савченко.

Вона розповіла, що, відповідно до  Закону “Про державний бюджет України на 2018 рік”, із 1 січня цього року коледж фінансується з обласного бюджету. Це викликало парадокс, коли фінансування здійснюється з бюджету області, але коледж перебуває у державній власності. Щоб вирішити цю ситуацію й передбачена можливість передачі ВНЗ I-II рівнів акредитації у комунальну власність.

Директор закладу пояснила, що передача із державної власності є тривалою та складною процедурою, але це – суто технічні моменти. Лариса Савченко заспокоїла нас, що процедура є юридичним питанням. Для батьків і студентів Олександрійського політеху нічого на практиці не зміниться.    

Лариса Савченко також зазначила, що зараз коледж фінансується стабільно за рахунок державної субвенції і обласного бюджету. З цього приводу проводилися зустрічі з керівництвом області – грошей на потреби коледжу передбачено достатньо.

Зазначимо, рішення облради стосується ВНЗ, які працюють в області, а саме: Кропивницький коледж механізації сільського господарства, Кропивницький коледж харчування та торгiвлi, Державний вищий навчальний заклад “Кiровоградський будівельний коледж”, Державний вищий навчальний заклад “Олександрійський полiтехнічний коледж”, Державний вищий навчальний заклад “Гайворонський полiтехнічний коледж”. Тепер Кіровоградська ОДА має звернутись до Міносвіти України з пропозицією ініціювати прийняття рішення щодо передачі зазначених вищих навчальних закладів із державної власності.

Фото: Олександрійський політехнічний коледж

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: