Міністр освіти відвідала Кіровоградщину і розповіла, що зміниться для учнів і вчителів з 1 вересня

20.02.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/20189-ministr-osviti-vidvidala-kirovogradshhinu-i-rozpovila-shho-zminitsya-dlya-uchniv-i-vchiteliv-z-1-veresnya

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич здійснила робочу поїздку до Кіровоградської області, де відвідала школи та ознайомилася з ходом впровадження пілотного проекту з реалізації Концепції Нової української школи. Зараз він реалізується у чотирьох школах області.

Про це повідомила прес-служба Кіровоградської облдержадміністрації.

Лілія Гриневич зокрема відвідала одну із таких шкіл – НВО № 25 у Кропивницькому, – де поспілкувалася з учителями та учнями перших класів, а також їхніми батьками, поцікавилася методами навчання та наявністю в класах необхідного обладнання.

“Ми відвідали саме цю школу для того, щоб побачити, яким чином будуть навчатися діти за новим освітнім стандартом, що має схвалюватися Кабінетом Міністрів на цьому тижні. Це дуже актуальна тема. Усі діти в першому класі з 1 вересня 2018 року будуть навчатися уже за такими інтерактивними методиками, пізнавально-пошуковими діяльнісними методами навчання відповідно до їхніх вікових особливостей”, – підкреслила Лілія Гриневич.

За словами Міністра освіти, вже зараз розпочався дистанційний навчальний курс для вчителів перших класів, він є на сайті Міністерства освіти. Усі 22 тисячі педагогічних працівників, які будуть залучені до навчання дітей першого класу, мають пройти так зване “змішане” навчання – частина дистанційного, частина очного, щоб освоїти нові методики.

Лілія Гриневич також відзначила, що вже є перші позитивні результати пілотного проекту. Перш за все, в тому, що діти хочуть іти до школи, процес навчання для них стає цікавим і радісним.

“Це є те найважливіше, чого ми хотіли досягнути, оскільки зараз ми маємо драматичну втрату мотивації дітей до навчання у школі, – зауважила Міністр. – Ми хочемо, щоб школа не нав’язувала дітям комплекси, а допомагала розкривати свою особистість, розуміти інших людей, вирішувати проблеми. Ідея Нової української школи полягає в тому, щоб дітей не просто “напихали” знаннями, а готували до справжнього життя в двадцять першому сторіччі”.

Міністр освіти і науки України також підкреслила, що для успішної реалізації Концепції Нової української школи потрібно підвищити соціальний статус вчителів, мотивувати їх. “Сьогодні у вчителя більше навантаження, тому ми повинні дати йому більше ресурсів”, – зазначила Лілія Гриневич та повідомила, що з Держбюджету виділялися і будуть виділятися кошти освітньої субвенції, додатково виділяють кошти і місцеві бюджети.

Фото: Кіровоградська облдержадміністрація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022358 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: