Олександрійський депутат спробував використати «фейкового» члена виборчкому на суді

02.02.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/20042-oleksandrijjskijj-deputat-sprobuvav-vikoristati-fejjkovogo-chlena-viborchkomu-na-sudi

Історія зі спробою відкликати за народною ініціативою двох депутатів Олександрійської міськради від партії «УКРОП» має скандальне продовження із провокаціями зацікавленої сторони справи. Під час підготовки до чергового судового засідання, що відбулось 31 січня, представник мерії Олег Банковський спробував використати «фейкового» члена місцевого виборчкому. Ця член комісії за постановою Центрвиборчкому введена на заміну у склад комісії, однак ще не отримала своїх повноважень, бо не склала присяги. Відповідно до закону, саме після складення присяги, член виборчкому несе повну юридичну відповідальність, в тому числі кримінальну, за порушення закону чи інші неправомірні дії.

Як розповів журналістам «Олександрійських новин» голова Олександрійської міської виборчої комісії Олександр Кіяшко, під час судового засідання позивачами в якому є відкликані депутати, юрист управління освіти і депутат міськради Олег Банковський спробував переконати суд, що Антоніна Корніленко є повноправним представником територіальної виборчої комісії. Нагадаємо, що минулого року за поданням олександрійської організації Радикальної партії, замінено двох членів виборчої комісії. В тому числі, у поданні вказано про введення у склад МВК Антоніни Корніленко та Тетяни Галати.

На думку голови міської виборчої комісії, ці маніпуляції є не випадковостями і мають на меті завадити законному вирішенню справи та є спробою вплинути на суд із метою винесення вигідного мерії рішення.

Представлена суду Антоніна Корніленко працює вчителем у школі, тобто у тому ж управлінні, де працює О. Банковський. Раніше жінка не брала участі у виборчому процесі чи політиці. Але тепер вирішила у міжвиборчий період не тільки погодитись на участь у роботі комісії, але й була спроба втягнути її у сумнівну за законністю справу – представництво комісії у суді без наявних повноважень. Хто примушував жінку, яка потрапляє у такому випадку під кримінальне переслідування за привласнення повноважень, йти до суду? Виникає питання і щодо того, чи не стала підставою для «прокручування» оборудки із «фейковим» представником виборчкому, наявність інформації про неприбуття з поважних причин на засідання голови комісії?

Як прокоментував «Олександрійським новинам» О. Кіяшко, він дійсно не міг бути на засіданні, але необхідна для суду частина матеріалів надана. Інша частина матеріалів може бути переглянута у будь-який момент і вивчена судом за потреби.

На суді інтереси комісії представляв офіційний представник Олександрійської МВК з відповідними документами. Ця інформація могла бути заздалегідь не відома міській владі, яка намагається активно втручатись у роботу комісії. І саме тому і могла виникнути спроба використати людину, яка підвладна мерії, для виконання певного політичного замовлення.

Зазначимо, що «схема» з нелегітимним членом МВК може бути спробою прискорити розгляд справи з метою оперативно «продавити» вигідне позивачам, рішення. Такий поспіх, імовірно, пов’язаний зі вступом в силу норм нового процесуального кодексу, за яким міській раді буде майже неможливо використовувати на свою користь адміністративний ресурс у численних ініційованих нею судових процесах. Або ж за політичні маніпуляції доведеться платити чималі гроші адвокатам.

Незважаючи на намагання мерії провернути схему з «фейковим» представником, суддя Бугайченко розібралася у ситуації і відмовилася визнавати «посадовця», що не має відповідних ні повноважень, ні обов’язків. Засідання було перенесено.

«Я вважаю, що, імовірно, ця історія з намаганням ввести в судовий процес нелегітимного члена комісії та ще й за сприяння чинного депутата міської ради і представника виконавчої влади міста, сталася через бажання маніпулювати судом, незаконно впливати на ухвалення справедливого і неупередженого судового рішення. Але суд розібрався в ситуації і став на захист законності», – прокоментував ситуацію Олександр Кияшко.

Як повідомлялося, депутати, яких відкликають за народною ініціативою, намагаються в суді оскаржити процедуру. Раніше, УКРОПівці зверталися зі скаргою до ЦВК, однак Центрвиборчком відмовився розглядати їх скаргу, оскільки на це не було підстав.

Фото: mistaua.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022223 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: