Погода в Олександрії на вихідні та понеділок, 22 січня

19.01.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/19933-pogoda-v-oleksandriyi-na-vikhidni-ta-ponedilok-22-sichnya

У суботу, 20 січня, протягом усього дня в Олександрії буде триматися хмарна погода. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сніг, у другій половині дня – дрібний дощ зі снігом, якому на зміну прийде дрібний сніг.

Температура повітря вдень -3..+1, а вночі -5..-1. Атмосферний тиск становитиме 746-750 мм. рт. ст. Відносна вологість повітря 83%..96%. Вітер змінного напрямку, до 3,1 м/с.

Народний прогноз погоди: 20 січня відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: “Іван Хреститель свята відвів”. Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна — натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: “Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло”.

У неділю, 21 січня, протягом усього дня в Олександрії буде триматися хмарна погода. Вночі йтиме сніг, який посилиться вранці, але до середини дня він повинен припинитися.

Температура повітря вдень -3..-1, а вночі -6..-1. Атмосферний тиск становитиме 745-750 мм. рт. ст. Відносна вологість повітря 72%..94%. Вітер переважно північний, до 5,2 м/с.

Народний прогноз погоди: 21 січня вшановується пам’ять Еміліяна, сповідника. Раніше заметілі і бурани цього дня були звичним явищем, про що говорить і прислів’я: “Ємельян, накрути буран”. Слідкували цього дня в основному за вітром: якщо на Еміліяна дує з півдня — літо буде грозовим, а якщо день видасться ясним, то слід чекати засушливого літа.

У понеділок, 22 січня, весь день в Олександрії буде хмарним. Ввечері синоптики прогнозують дрібний сніг.

Температура повітря вдень -5..-4, а вночі -7..-6. Атмосферний тиск становитиме 752 мм. рт. ст. Відносна вологість повітря 79%..88%. Вітер переважно північний, до 5,9 м/с.

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам’ять святого Полієвкта. У народі про цей період січня говорили так: “Росте день у січні — росте і холод”, що вказувало на наближення лютого, який вважався найхолоднішим місяцем зими. Спостерігали наші пращури цього дня за домашніми тваринами: якщо вони, випущені у двір, намагатимуться повернутися до хліву — бути незабаром снігу та холоду.

Джерело: “Синоптик”

Фото: “Олександрійські новини”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: