Олександрійські журналісти розкрили приховану “бізнес-імперію”, пов’язану з міською владою

27.12.2017 00:00:006 переглядівАвтор: admin
/news/19747-oleksandrijjski-zhurnalisti-rozkrili-prikhovanu-biznes-imperiyu-povyazanu-z-miskoyu-vladoyu

Журналісти олександрійської газети “Міський кур’єр”/”Городской курьер” провели розслідування, за результатами якого виявили цілу низку фірм у різних містах України, керівництво яких тісно пов’язане з міськими можновладцями родинним чи професійними зв’язками.

Завдяки інформації аналітичної системи YouControl, журналісти відслідкували бізнес-інтереси владної еліти Олександрії до початку 2000-х років, а саме до товариства з обмеженою відповідальністю Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів «Школа «Лазурина». Це була приватна початкова школа, яку зареєстрували за адресою нинішнього Ліцею інформаційних технологій. Як говорять журналісти, це значною мірою пояснює чутки про імовірну приватизацію цього приміщення біля головної площі міста, що ширилися Олександрією того часу.

Журналісти встановили, що до складу засновників фірми входили донька міського голови Степана Цапюка Наталія Лазаренко; Олександр Давиденко – чоловік тодішнього секретаря міської ради, а нині першого заступника мера Людмили Давиденко; Георгій Цимбал – чоловік Тетяни Цимбал, нинішньої і тодішньої очільниці відділу по роботі зі зверненнями громадян управління справами міської ради; цивільна дружина заступника міського голови Віталія Прокваса Лілія Кравчук, яка на той час була офіційним директором приватних підприємств, що обслуговували автобусні перевезення, до яких мав причетність В. Проквас.

Подібну схему використали і в іншій фірмі – товаристві з обмеженою відповідальністю «Позашкільний навчальний заклад освіти «Навчально-науковий центр вибору професії, підготовки й адаптації до навчання у вищі навчальні заклади». Приватне підприємство мало своєю адресою приміщення школи № 17 – проспект Соборний, 130. Учасниками бізнес-схеми й цього разу були родичі міських чиновників чи безпосередні керівники мерії.

Крім того, пов’язані з міськими можновладцями фірми вдалося знайти у Львівській області. А товариство з назвою “Онікс-мікс”, тісно пов’язане з міською владою, навіть виявилося задіяне в розслідуванні прокуратури в Києві. Його печатка була серед речових доказів, вилучених під час обшуку одного з приміщень ДП «НДІпроектреконструкція».

Повну версію статті олександрійських журналістів, яка стала лише першим із серії матеріалів про “бізнес-імперію” олександрійської міської влади, ми опублікуємо цієї п’ятниці.

“Олександрійські новини” вже неодноразово писали про сумнівні тендери міської влади, зокрема про придбання кондиціонерів за цінами, вищими за ринкові; про музей, який ремонтують вже два роки; закупівлі продуктів для дитячих садочків з дворазовою переплатою.  

Ілюстрація: Рixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: