На Кіровоградщині експерти популяризуватимуть електронні петиції

27.12.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/19742-na-kirovogradshhini-eksperti-populyarizuvatimut-elektronni-peticiyi

На Кіровоградщині представили новий проект, покликаний популяризувати інструмент електронних петицій та навчити місцевих активістів їх ефективному використанню.

Про це повідомила прес-служба громадської організації “Асоціація Політичних Наук”.

Активісти ГО «Асоціація Політичних Наук» та Українського Незалежного Центру Політичних Досліджень 26 грудня презентували новий проект, який впроваджуватиметься протягом півроку на території Кіровоградської області.

За результатами дослідження експерти дійшли висновку, що із 63 органів місцевого самоврядування області (якщо не брати до уваги сільради), лише 19 створили розділ для електронних петицій на своєму сайті. З них – лише у 9 радах наявні спроби зібрати підписи під петиціями, але лише у трьох радах петиції розглядались.

Невисокою виявилася й ефективність петицій там, де їх можна створити. Із 174-х петицій (з них 134 – у Кропивницькому) лише 32 набрали необхідну кількість голосів (з них у Кропивницькому – 26) і були розглянуті. З них лише 5 петицій почали втілювати в життя. Тобто, мешканці області мало обізнані з існуванням цього механізму і тому ним практично не користуються, зазначають експерти.

Новий проект покликаний просувати та популяризувати інструмент електронних петицій в 10 населених пунктах області. Асоціація Політичних Наук, спільно з київськими колегами з УНЦПД проведуть 5 тренінгів для активістів з 10 обраних населених пунктів, де навчать їх всім тонкощам інструменту електронних петицій, правилам проведення успішних адвокаційних кампаній, та іншим інструментам партисипативної демократії: загальним зборам, громадським ініціативам та експертизам, тощо, пояснюють активісти.

«Окрім того проведемо тренінг для представників ОМС області, де роз`яснимо всі тонкощі законодавства про електронні петиції та вимоги до розділу на сайті. Наша мета – налагодити співпрацю між владою та громадою, щоб вони мали діалог і працювали спільно» – розповів Дмитро Сінченко.

Після тренінгів, активісти матимуть провести адвокатування важливого для них питання з використанням електронних петицій.

Фото: Рixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: